Varning För Patong Beach!

September 29, 2012

Phuket

 

Dem flesta som åker till Thailand väljer att åka till Phuket. De tre vanligaste stränderna är Kata Beach, Karon Beach Och Patong Beach. Här är mina erfarenheter till dem som funderar på att åka till Patong Beach.

Första intrycket av Patong var som vilken annan turistort som helst. Gatorna kantas av affärer och restauranger, allt är fokuserat kring turismen. Stranden är fylld med solstolar och parasoll, folk som spelar volleyboll och fotboll.

Patong beach förvandlas under kvällarna

Barerna fylls med thaitjejer och neonet lyser upp gatorna. Ljudet från basen från nattklubbarna dunkar i bröstet.

Vi skulle ta en öl på en bar med ett liveband som spelade Bob Marley covers. Plötsligt kom det in en man i 40-års åldern med en thaifamilj. En kvinna runt 30-35 år, en dotter runt 14-16 år, och ett spädbarn. Man skulle ju kunna tro att de var en helt vanlig familj, tyvärr var det inte så i det här fallet mannen började nämligen ”kladda” på tjejen i 14-års åldern. Jag blev så arg att vi valde att gå därifrån.

Vid ett annat tillfälle på en restaurang så satt det en äldre man runt 65-70 år och en thaitjej i 20-åldern vid bordet bredvid oss. Det som kändes sorgligt i det fallet var att dem knappt kunde prata med varandra eftersom båda var dåliga på engelska. Så dem satt mest tysta och tittade på oss andra turister.

Det här är bara ett par av många händelser som vi råkade ut för när vi bodde vid Patong beach, det värsta stråket ligger kring Bangla Road.

Patong är helt klart det sämsta stället jag har spenderat min semester på. Så jag vill bara varna dig som funderar på att åka dit, prostitutionen är ett vanligt inslag i vardagen och inget som man försöker dölja som i andra delar i Thailand. Det finns ju som sagt nästan överallt i Thailand med då kan man välja om man vill gå till dem områdena eller inte.

 

 

Dela med dig!
  ,

  3 Responses to “Varning För Patong Beach!”

  1. Viking Says:

   Hej.Vi har varit på Patong ett antal gånger,men vi bor aldrig där,just pga av för hög musik.Detta är ju ett fest ställe.och som du säger så finns där mycket glädje flickor “Pojkar”.Blir själv förbannad när jag ser gammla gubbar med unga flickor,brukar visa mitt missnöje mot dom.Och sen är det jättesvårt att gissa en Thai-flickas ålder.Var inbjuden på ett kalas,hon fyllde 40 år,vi trodde hon inte var en dag äldre än 25 år.(Har varit i andra länder där flickorna är mer påträngande än i Thailand.)Men har absolut inget emot Patong för det.(OBS Har svensk sambo)Stränderna ska vara fulla med folk,är inte alla som badar i poolen.Hyr en mc och köp en karta.Så kan du köra till stränder som är ganska folktomma.Finns några stycken undangömda som syns på kartan om du kollar extra noga.Ett tips,ta alltid reda på fakta om just det ställe du/ni ska åka till,så slipper man överaskningar.Är ju så lätt med internet idag.Kan varmt rekomendera Kata och Karon eller varför inte Kata noi.Men där finns oxå folk på stränderna.Tråkigt att ni inte trivdes.Kanske det var er första resa till Thailand?Fråga efter tips härinne.Snart drar vi dit.MVH En Thailands-älskare.

   Reply

  2. kjell Says:

   Om man sköter sig själv och inte bryr sig så mkt om andra kan man nog ha det bra i patong också.Friheten och valmöjligheterna är väll det som gör Thailand,folket här har inte så mkt konstiga bekymmer om allt som i sverige.

   Reply

  3. Livsnjutaren Says:

   Det är ju därför man åker dit? haha så roligt att man kan se så olika på saker och ting.

   Reply

  Leave a Reply