Bamboo island - Phi Phi Island

Bamboo Island

Bamboo Island (Koh Pha på thailändska) är en av de sex öarna som ingår i ögruppen Phi Phi Island som med sina vackra stränder och fantastiska snorkling blivit en populär utflykt i området. Ön ligger ungefär fem kilometer nordöst om Koh Phi Phi Don och går att nå med både speed boat och longtailbåt från stränderna på ön.

Ca fem kilometer nordöst om Koh Phi Phi Don ligger paradisön Bamboo Island. Ön är helt omgiven av en remsa av varm vitkornig sand medan dess centrala delar är täckt med buskar och träd. Ön är även omgiven av vackra korallrev för den som är intresserad av att snorkla.

Det finns inga hotell på Bamboo Island och därför passar ön perfekt som en dagsutflykt från Koh Phi Phi Don. Många besökare stannar över dagen för att sola och bada längst den vackra stranden. Skulle man vilja övernatta på ön finns tält att hyra på Koh Phi Phi Don.

Ön har en liten kiosk som säljer drycker och snacks, dock finns ingen restaurang så det kan vara bra att ta med sig mat från Koh Phi Phi Don om man planerar att stanna under hela dagen.

Bamboo Island är en populär utflykt från både Phuket och Koh Phi Phi Don vilket gör att det kan bli svårt att komma undan och hitta en plats för sig själv. Är man ute efter lugn och ro rekommenderas det att åka tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen.

Ta sig till Bamboo Island

Man kan ta sig till Bamboo Island med både longtailbåt och speed boat från Koh Phi Phi Dons stränder. Det vanligaste är att man antingen bokar in sig på en arrangerad tur till ön eller att man helt enkelt hyr en långtailbåt för några timmar och beger sig till ön på egen hand.

Oftast går dessa turer att boka vid Tonsai Village och Tonsai Bay. Något att tänka på är att det kan bli ganska mycket sjö mellan öarna och då kan det vara att föredra att boka en speed boat istället för en longtailbåt.

Bamboo island

Fler aktiviteter på Phi Phi Island

Utflykt

Hong Island

Utflykt

Maya Bay

Hotell i närheten av Phi Phi Island Viewpoint