Big Buddha - Phuket

Big Buddha på Phuket

Högt upp på ett berg med en fantastisk utsikt ut över Phuket ligger den gigantiska statyn Big Buddha. Statyn har blivit ett välkänt landmärke för Phuket, och är ett mycket populärt besöksmål för både öns turister och för lokalbefolkningen.

På den södra delen av Phuket, i närheten av staden Chalong, ligger berget Nakkerd Hill. På en av dess högsta punkter ligger ett av Phukets mest populära utflyktsmål Big Buddha.

Big Buddha är en 45 meter hög Buddhafigur i marmor, som byggts på en fantastisk plats med utsikt ut över den södra delen av Phuket. Här kan du se ut över ön åt alla väderstreck, och platsen lämpar sig väldigt väl att beskåda solnedgången från.

Statyn föreställer en leende Buddha i meditativ ställning, och den går att se på långt håll tack vare sitt läge. Statyn har byggts enbart med hjälp av donationer, och på området kan man läsa mer om historien kring uppbyggnaden och tanken bakom projektet.

Man kan fortfarande skänka en donation till arbetet, genom att lägga en valfri summa i någon av de många donationsboxarna som finns på området. Om man vill bidra mer konkret så kan man köpa en bit marmor, som sedan kommer att användas i byggnationen. Om man vill kan man skriva sitt namn på stenen.

Nedanför den stora Buddhastatyn ligger en byggnad där man bland annat kan få en välsignelse av en munk, och du får också ett armband som ska ge dig tur och lycka.

Vägen upp till Big Buddha är lång och ganska brant, men trots detta väljer en del att anta utmaningen att gå upp till toppen. Vanligast är dock att man tar sig ditt på annat vis, exempelvis genom att hyra en skoter eller en taxi. Om man vill kan man välja att besöka Big Buddha som en del i en dagsutflykt, vilket kan gå att boka på hotellet där man bor eller genom en resebyrå.