Hong Island

Hong Island

Vita stränder, turkost vatten och höga kalkstensklippor. Hong Island har en fantastisk natur och många anser att ön är en av de vackraste i området. Hit kommer turister från både Ao Nang och Krabi för att sola och bada vid de vackra stränderna.

Tjugo minuter nordväst om Ao Nang ligger Hong Islands, en liten ögrupp som är välkänd för sin vackra natur. Huvudön, Koh Hong har fått sitt namn på grund av en lagun som är helt omgiven av höga kalkstensklippor som bildar ett rum som på thailändska är hong. Det är även denna lagun som är en höjdpunkterna vid ön och nås genom en smal passage med båt.

När man kommer till Hong Island lägger man till vid Hong Island Bay på öns sydvästra sida. Det kostar 300 Baht för vuxna och 200 Bath för barn att gå i land på ön och avgiften betalas vid en Ranger Station i närheten av där båtarna lägger till.

En kort promenad från Ranger Station ligger den berömda stranden på ön, som av många anses vara en av de vackraste i området. Stranden omges av högra kalkstensklippor vilket gör att vattnet är lugn och klart. Detta i kombination med de vackra korallerna och färgglada fiskarna vid stranden gör att platsen passar bra att snorkla vid.

 

Ta sig till Hong Island

De flesta som åker till Hong Island gör det i samband med en arrangerad tur av någon av resebyråerna i Ao Nang och Krabi. Från Ao Nang tar det ca 20 minuter med speed boat och 50 minuter med longtailbåt.

Man kan också välja att hyra en longtailbåt och ta sig till ön på egen hand. Fördelen med detta är att man kan undvika att åka till ön under de tider som de arrangerade turerna besöker ön. Nackdelen är att det blir dyrare än att åka tillsammans med andra.

Hong Island

Fler aktiviteter i Ao Nang

Utflykt

Chicken Island

Utflykt

Tup Island

Utflykt

Poda Island

Hotell i närheten av Hong Island