Utsikt från kata karon viewpoint

Kata – Karon Viewpoint på Phuket

Då Phuket består av många höga kullar, så finns det också flera kända utsiktsplatser här. En av de mest välbesökta är Kata – Karon Viewpoint, som ligger långt ner på den södra delen av ön. Utsiktsplatsen kallas i folkmun De tre strändernas kulle, då man härifrån kan se ut över både Kata Noi, Kata Yai och Karon beach, samt den lilla ön Koh Pu.

Utsiktsplatserna på Phuket är ofta välbesökta, och många kommer hit för att ta vackra bilder och kanske också för att beskåda solnedgången.

Kata – Karon Viewpoint hör till de mest kända utsiktsplatserna, och vyn ut över de tre stränderna Kata Noi, Kata Yai och Karon beach är den som de flesta väljer att fotografera. Platsen besöks dagligen av många turister, och även thailändare kommer förstås hit för att beskåda den vackra utsikten.

De flesta kommer hit på dagtid, men en del väljer att komma hit senare på eftermiddagen för att titta på solnedgången eller ta ett kort på de upplysta strandremsorna när mörkret lagt sig.

Förutom de tre stränderna kan man härifrån också se den stora statyn Big Buddha, om man är uppmärksam och det inte är alltför disigt. Man har också en vacker utsikt ut över Andamansjön, även om den lummiga växtligheten på platsen kan skymma en del av vyn.

Här finns några mindre öppna byggnader där man kan söka skugga under taken, och sätta sig och vila en stund på en av bänkarna. Det finns också några ställen där man kan köpa dricka och tilltugg om man vill.

Enklaste sättet att ta sig hit på är att hyra en skoter eller att ta en taxi, och det finns parkeringsplatser att tillgå vid utsiktsplatsen. Om man vill är det fullt möjligt att gå hit, men det kan bli en lång väg att gå och man bör inte glömma solskydd och en vattenflaska.

Utsiktsplatsen ligger längst med vägen som går söderut från Kata Yai, och det passar därför utmärkt att göra ett stopp här om du är på väg till exempelvis NaiHarn Beach eller Promthep Cape som ligger på den södra delen av Phuket.

Det kan vara bra att veta att utsiktsplatsen officiellt har bytt namn från Kata Viewpoint till Karon Viewpoint, vilket nu är det namn som står på vägskyltarna och vid själva utsiktsplatsen.

De flesta säger dock fortfarande Kata Viewpoint, eller Khao Saam Haad som platsen heter på thailändska (de tre strändernas kulle).