Koh Adang

Koh Adang

Precis som många andra öar i Tarutao National Park erbjuder Koh Adang en lugn och avslappnad atmosfär med vackra stränder och klarblått vatten. Trots öns storlek finns bara ett fåtal boenden och de flesta som besöker ön gör en dagsutflykt från grannön Koh Lipe.

En kort långtailresa nordöst om Koh Lipe ligger Koh Adang som är en av de största öarna i Tarutao National Park vid gränsen mot Malaysia.

Trots sin storlek finns det inga hotell på ön, det går dock att bo i bungalows på öns södra del som hyrs ut av öns parkvakter också kallade park rangers. Det är även dessa man kontaktar om man vill tälta på ön.

Det lättaste sättet att ta sig till Koh Adang är att hyra en longtailbåt från Koh Lipe. Resan till ön tar ca 10 minuter. Man kan även hyra kajak och paddla över till ön från sunset beach eller sunrise beach på Koh Lipe.

Något som är populärt är att boka in sig på en av de arrangerade turerna som stannar till vid ön. Dessa inkluderar oftast stopp vid de närliggande öarna kring Koh Lipe och passar perfekt för den som vill utforska nationalparken närmare.

Trots att många besöker ön för sina vackra stränder och klara vatten har Koh Adang ett par spännande utflykter man kan sysselsätta sig med när man besöker ön.

Bakom Ranger Station på öns södra del finns en trekking-stig som leder upp till tre fantastiska viewpoints. Dessa ligger i turordning där den tredje ligger högst upp och ger en fantastisk utsikt över de närliggande öarna.

Det kan bitvis vara riktigt påfrestande att gå leden men det är väl värt det när man når toppen. Koh Adang har även ett flertal vattenfall där ett av de populäraste och mest besökta är piraternas vattenfall som sägs ha använts som källa till dricksvatten av pirater som har levt på ön.

Detta går att nå via en två kilometer lång stig från ranger station.

Koh Adang

Fler aktiviteter på Koh Lipe

Hotell i närheten av Koh Adang