Koh Nang Yuan

Klarblått vatten, vackra korallrev och en fantastisk utsiktsplats. Koh Nang Yuan är en populära dagsutflykt bland turisterna på Koh Tao och ligger bara tjugo minuters båtresa från Sairee Beach.

Koh Nang Yuan

Nordväst om Sairee Beach ligger en av Koh Taos populäraste turistattraktioner och hit vallfärdar besökare från både Koh Tao, Koh Phangan och Koh Samui. Oftast i form av snorkelturer till ön för att upptäcka det fascinerande livet under ytan.

Ön består egentligen av tre mindre öar som är sammansatta av en smal strandremsa.

Utanför Koh Nang Yuan finns några av Koh Taos bästa dykplatser och det är inte ovanligt att se båtar från dykskolorna på Koh Tao ligga förankrade i vattnet utanför ön.

Det klara vattnet kombinerat med ett rikt marint djurliv gör att många väljer att ta sitt dykcertifikat på Koh Tao och Koh Nang Yuan är inget undantag.

Bra att veta

När man kommer till ön måste man betala en inträdesavgift på 100 Baht. Dessutom får man inte ta med sig plastflaskor men som tur är finns det en resort med tillhörande restaurang på ön som serverar mat och dryck.

Det går även att hyra solstolar på ön, värt att tänka på är att de lätt blir fullbokade under högsäsong så vill man vara säker på att få tag i en bör man ta sig till ön relativt tidligt, runt 09:00-10:00 innan dagsutflykterna från grannöarna kommer till ön.

Ön har även en välbesökt utkiksplats på toppen av en av de tre öarna dit många turister väljer att ta sig för att få ta del av den vackra utsikten.

Det är oftast härifrån de karaktäristiska korten på ön är tagna. Vägen upp är bitvis lite knepig men väl värt det när man kommer upp på toppen.

Boende på Koh Nang Yuan

Boendet på ön är begränsat till en resort, Nang Yuan Island Dive Resort som erbjuder bungalows från 350 kronor till 1600 kronor per natt.

Ta sig till Koh Nang Yuan

Det vanligaste sättet att ta sig till Koh Nang Yuan är att ta en longtailbåt från Sairee Beach. Båtresan tar ungefär 20 minuter och kostar runt 200 Baht enkel resa. Det finns även dagsturer med speed boat till Koh Nang Yuan från de närliggande öarna Koh Phangan och Koh Samui.

Koh Nang Yuan

Fler aktiviteter på Koh Tao

Aktivitet

Dyka vid Koh Tao

Aktivitet

The Gallery Spa

Utkiksplats

John-Suwan Viewpoint