Koh Rawi

Koh Rawi

Varm mjuk sand, vackert turkost vatten och ljudet från vågorna som rullar in mot stranden. Koh Rawi är en riktig paradisö och ligger några kilometer norr om Koh Lipe. Här kan man njuta av lugnet och varva ner från stressen i Sverige.

Öarna som omger Koh Lipe anses vara några av Thailands vackraste och Koh Rawi är inget undantag, här finns allt man kan önska sig av en paradisö, den mjuka sanden det klara vattnet och framför allt lugnet.

När motorn från longtailbåten stängs av är det enda som hörs ljudet från vågorna. För den som lätt blir rastlös finns vackra korallrev att utforska i närheten av ön.

Trots att Koh Rawi är betydligt större än Koh Lipe finns inga etablerade hotell på ön, dock finns det möjlighet att tälta på ön med tillåtelse från parkvakterna vid Hat Sai Khao.

Med tanke på bristen på boenden är det vanligast att göra en dagstur genom att antingen hyra en egen långtailbåt eller boka in sig på en av de arrangerade turerna till Koh Rawi.

Något att tänka på när man besöker ön är att Hat Sai Khao blir ganska överbefolkad under de tider då de arrangerade turerna anländer till ön, se därför till att välja en annan tid eller strand om du vill ha ön för dig själv.

Ön saknar även butiker och restauranger så ett tips är att ta med sig det du behöver från Koh Lipe.

Koh Rawi

Fler aktiviteter på Koh Lipe

Hotell i närheten av Koh Rawi