Phi Phi Island

Phi Phi Island Viewpoint

Phi Phi Island sägs vara en av världens vackraste platser, och den högsta punkten på ön Phi Phi Don är den bästa platsen att beskåda den fantastiska naturen från. Här har du en storslagen utsikt ut över den smala remsan som håller samman ön, och öns gröna berg i öster och det turkos-gröna vattnet utanför kusterna.

Ungefär 20-30 minuters promenad från Phi Phi Dons turistort Tonsai Village ligger den populära utsiktsplatsen Phi Phi Island Viewpoint, även kallas Viewpoint 1 på öns skyltar.

Den asfalterade vägen från Tonsai Village övergår efter en bit till en smalare sandväg i djungelmiljö, för att sedan avslutas med ett antal branta trappsteg upp mot toppen.

Då utsiktsplatsen ligger på den högsta delen av ön så är det också hit man ska ta sig om det finns en risk för en tsunami, och man kan därför få hjälp att hitta hit genom att följa skyltarna med texten Tsunami Evacuation Route.

Vid utsiktsplatsen finns en liten butik med snacks och dricka, och här finns också möjlighet att sitta och vila en stund efter vandringen. Om man vill ta sig upp till högsta punkten får man betala en mindre avgift, så det gäller att komma ihåg att ha kontanter med sig om man vill upp till toppen.

Det kan vara en god idé att ha en vattenflaska med sig under vandringen till utsiktsplatsen, då det kan vara påfrestande att gå i de branta backarna i värmen.

Platsen är populär att besöka under solnedgången, och det kan då vara ganska trångt under högsäsong. Ett tips är att besöka platsen när det är högvatten, då en del av havsbottnen annars kommer fram vilket kan göra att det ser lite tråkigt ut.

Phi Phi Island Veiwpoint

Fler aktiviteter på Phi Phi Island

Utflykt

Maya Bay

Utflykt

Hong Island

Utflykt

Bamboo Island

Hotell i närheten av Phi Phi island Viewpoint