Utsikt över Promthep Cape

Promthep Cape på Phuket

Längst ner på den sydvästra spetsen av Phuket ligger Promthep Cape. Platsen är en av de mest välkända och besökta platserna i hela Phuket, huvudsakligen på grund av sitt vackra läge och att man här kan få beskåda fantastiska solnedgångar ut över det öppna havet.

Promthep Cape räknas till en av Phukets utsiktsplatser, och den mest kända bilden härifrån är vyn ut över havet och den kända klippan, med de höga palmerna i förgrunden.

Om man vill kan man vandra ner till spetsen ut mot havet, men det är inte alla som väljer att göra det då stigen dit är ganska brant på sina ställen, och består av lös jord. En del väljer att ta sig ända ner till klipporna vid havskanten, och sätta sig en stund för att vila och blicka ut över det öppna havet.

Ovanför klipporna finns en stor öppen plats, där folk samlas mot kvällen för att se när solen går ner över havet. Det kan bli ganska trångt här under högsäsongen, särskilt då solnedgången når sin höjdpunkt.

Här samlas turister från världens alla hörn tillsammans med thailändarna, gamla som unga, för att se och ta kort på solnedgången.

Om man vill kan man avsluta kvällen med en middag på områdets restaurang, där man kan avnjuta sin måltid ute i fria luften med en fantastisk utsikt ut över havet och den närliggande miljön.

Vid Promthep Cape finns förutom restaurangen även flera ställen där man kan köpa souvenirer och något att ta med sig att äta och dricka. På området finns också en fyr som fungerar som museum, och ett öppet tempelområde som omges av en mängd elefantstatyer i olika storlekar.

Till Promthep Cape tar man sig enklast genom en anordnad utflykt, eller genom att ta en taxi som sedan står och väntar medan man är där. Det går också bra att ta sig dit på egen hand, men det kan vara bra att ha hemfärden tillbaka till hotellet ordnad innan man tar sig dit.

Under högsäsong är parkeringen full av bussar och taxibilar, men risken är att alla redan är bokade och det kan därför vara svårt att hitta någon som man kan åka tillbaka med.