Wat Chalong

Wat Chalongt

Högt upp på ett berg med en fantastisk utsikt ut över PhuketWat Chalong är ett av de viktigaste buddistiska templen i Phuket, och de vackra byggnaderna och den grönskande omgivningen på tempelområdet gör det till ett trevligt ställe att besöka om man har vägarna förbi den södra delen av ön. Templet ligger inte långt från den välkända statyn Big Buddha, vilket gör att många väljer att kombinera ett besök på dessa två tempel.

I den södra delen av Phuket, ungefär en halv mil sydväst om Phuket Town, ligger tempelområdet Wat Chalong.

Hit kommer thailändare för att visa sin respekt och vördnad gentemot de munkar som grundade templet, och i en av de vackert dekorerade byggnaderna kan man beskåda avbildningar av munkarna i form av gyllene vaxfigurer.

I huvudbyggnaden finns statyer av munkarna, och templet besöks dagligen av många thailändare som vill be och visa sin vördnad inför dem.

Mittemot huvudtemplet ligger en högre byggnad som ser lite annorlunda ut jämfört med de övriga byggnaderna på området, och här kan man bland annat beskåda ett benfragment som sägs tillhöra självaste Buddha.

Byggnaden består av flera våningar, och på högsta våningen har man en fin utsikt ut över tempelområdet och vidare ut över de gröna kullarna bakom Wat Chalong. Inne i byggnaden finns många statyer av Buddha, och väggarna är dekorerade med färgglada målningar som visar händelser ur Buddhas liv.

Under sitt besök kan det hända att man får höra smällare utanför byggnaderna, då det är den thailändska befolkningens sätt att tacka för en önskan som gått i uppfyllelse.

Templet är mycket välbesökt och omtyckt, både av thailändarna och de många turister som kommer hit.