Att ta sig mellan Thailand och Malaysia

Att ta sig mellan Thailand och Malaysia

Tanken var att vi skulle åka till Malaysia en vecka för att få en ny stämpel i passet så vi kunde vara kvar längre i Thailand. Vi skulle nämligen vara borta mer än 30 dagar och då måste man ha ett giltigt visum eller lämna landet för att få en ny stämpel. Vi valde det senare alternativet.

Så vi gick in på en resebyrå i Ao Nang och bokade en bussresa ner till Kuala Lumpur. Bussresorna är väldigt billiga i Thailand, så vi behövde bara betala 600 Baht för att ta oss ner dit.

Resan tog 14 timmar och även om det var billigt kan det nog vara en idé att kolla upp priserna på ett flyg ner istället. Vid gränsen fick vi kliva ur bussen och ställa oss i en kö för att få en stämpel så vi kunde åka in i landet.

Det tog sin lilla tid men efter ca: 40 mins så var vi tillbaka i minibussen med en malaysisk stämpel i passet. Efter ett par timmar i minibussen blev vi avsläppta vid en busstation med en bussbiljett som skulle ta oss vidare ner till Kuala Lumpur. Vi var där i god tid så vi hade inga problem med att hitta var ifrån bussen skulle avgå. Så för 600 Baht är buss ett väldigt prisvärt sätt att ta sig runt i Sydostasien.

På vägen tillbaka till Thailand åkte vi nattåg upp till gränsen. Vill man resa med lite bättre komfort men ändå billigt så är tåg ett väldigt bra alternativ både i Thailand och Malaysia. Vi betalde ca: 300 kr för att ta oss tillbaka till gränsen igen. Vi klev av tåget vid den sista staden innan gränsen och övernattade där innan vi begav oss vidare till gränsen. Vid gränsen gick vi över till Thailand. Och på andra sidan stod det tuk tuk-förare på rad och väntade för att få köra oss till den närmsta staden. Dock var det ingen turiststad direkt men den dög för att övernatta i innan vi begav oss vidare upp längst östkusten.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021