Barnfamilj I Ao Nang

Barnfamilj I Ao Nang

Vi kom fram till flygplatsen utanför Krabi efter 14 timmar på flyget, lagom möra och trötta. Fritidsresor var helt ok att flyga med, maten var över förväntan. Inte för att jag brukar ha särskilt höga förväntningar på flygplansmaten.

När vi klev ut genom flygplansdörren möttes vi av den tropiska värmen. Skillnaden mellan värmen i Sverige och Thailand är att det är så mycket högre luftfuktighet i Thailand så kläderna klibbar fast på kroppen.

Efter att ha samlat ihop allas bagage begav vi oss mot utgången. Utanför stod det en taxichaufför och väntade på oss. Efter ca 40 mins bilfärd kom vi fram till Ao nang. När vi klev ur bilen möttes vi av ett hotellkomlex med pool och en stor terrass. Hotellet delade av, av en stengång som ledde upp till rummen. Sidan av gången var klädd med buskar och blommor.

De anställda bar upp våra väskor trots att vi försökte säga att vi vill bära upp dem själva. För mycket riktigt ville de ha dricks när de burit upp väskorna och eftersom vi inte hade hunnit spendera några pengar hade vi bara pengarna som vi växlat i Sverige, alltså 1000 baths sedlar. Så tyvärr blev de utan drick den gången. Efter vi installerat oss på hotellrummen, tog vi en promenad och utforskade den lilla staden.

Promenadstråket kantades av små affärer där man kunde köpa badkläder och souvenirer, skräddarna försöker locka till sig kunder genom att säga några fraser på svenska. Även några skyltar var skrivna på svenska, även om det inte alltid blir så bra.

Stranden var ingen höjdare, skitig och med grov sand. Men längst bort vid strandens slut finns det vilda apor som kan vara kul att hälsa på. Men var försiktig, när vi var där var det en av aporna som tog en ”limpa” med cigaretter av en turist. Kan vara lite trist att bli av med.

Jag rekommenderar Ao Nang om man ska åka ner en vecka, vill man stanna längre kan det bli lite samma lika, då är det nästan bättre att man kombinerar Ao Nang med exempelvis Koh Lanta.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021