Chicken Island

Chicken Island

En klippformation med form av ett kycklinghuvud har gett ön Koh Dam Khwan smeknamnet Chicken Island. Förutom den berömda klippformationen på västra sidan av ön erbjuder även Chicken Island även en vacker natur med en fin sand och klarblått vatten. Ön är ett av stoppen på den populära turen Four Islands Tour.

En bit sydväst om Poda Island utanför Ao Nangs kust ligger ön Koh Dam Khwan, mer känd som Chicken Island. Hit kommer turister från Ao Nang och Krabi för att sol och bada på den vackra stranden, och ta ett foto på den berömda klippformationen på öns västra sida. En del väljer även att ta sig till korallreven i närheten för att upptäcka livet under ytan. På stranden mot Tup Island ligger även en liten restaurang där man kan fylla på sina vattenreserver eller slå sig ner för att äta lunch.

Många väljer även att kombinera ön med ett besök vid Poda Island och Tup Island. På eftermiddagen när vattnet sjunker undan kan man gå från Chicken Island till Tup Island på en smal sandremsa mellan öarna.

För att ta sig till Chicken Island kan man hyra en longtailbåt för ett par timmar och ta sig ut till ön eller så bokar man in sig på Four Islands Trip som gör ett stopp på ön. Oavsett vad man väljer kan man boka utflykterna genom en av de lokala resebyråerna som ligger i Ao Nang och Krabi.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.4/5 Röster: 12

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021