Hyra egen longtailbåt i Ao Nang

Hyra egen longtailbåt i Ao Nang

När vi kom ner till stranden var det fortfarande tidigt på morgonen, klockan var inte mer än strax innan åtta och vi hade bestämt träff med en chaufför som skulle ta oss ut till öarna utanför Ao Nangs kust. Anledningen att vi bestämt träff så tidigt var för att hinna före anstormningen som kommer på förmiddagen då besökarna från Four Islands Tour kommer till öarna. Därför var jag lite irriterad när chauffören dök upp en bit efter åtta och tog god tid på sig att ta sig ut till båten som låg förtöjd en bit ut från stranden.

Jag kunde inte riktigt slappna av förrän vi hade kastat loss och var på väg mot vår första destination, Poda Island. Turen tog ungefär tjugo minuter och när vi väl kom fram la vi till på den norra delen av ön, i närheten av den kända klippan ute i havet. Väl i land skulle vi betala en avgift på 100 Baht till parkväktarna på ön. Efter att ha fotograferat den vackra klippan en bit ut i havet strosade vi runt på ön en stund innan vi fortsatte vidare mot Tup Island.

Efter den korta turen till Tup Island la vi till vid strandkanten på den lilla ön som består av två små öar sammansatta av en smal strandremsa. Vi hade sett bilder på ön och trodde att man skulle kunna gå mellan ön till Chicken Island men efter att ha frågat vår chaufför fick vi veta att man var tvungen att vänta till eftermiddagen när tidvattnet börjar dra sig undan. Lite snopna bestämde vi oss för att stanna en stund på ön för att bada och njuta av den vackra utsikten. Medan vi var på ön kom det fler och fler turister och när en speed boat la till vid stranden kände vi att det var dags att ta oss vidare mot Chicken Island.

Det tog inte mer än ett par minuter innan vi la till vid ytterligare en strandkant för dagen. Efter att ha utforskat ön en stund beslöt vi oss för att köpa varsin vatten i den lilla restaurangen som finns på ön. Trots att klockan hade hunnit bli runt strax efter tio var det bara fyra longtailbåtar förtöjda vid stranden. Eftersom vi hunnit med allt vi skulle satte vi oss en stund i sanden och kollade igenom de bilder vi tagit och kom snabbt överens om att Ao Nangs skärgård var lika vacker i kameran som i verkligheten. Nöjda med dagen valde vi att packa ihop och åka vidare till den plats där den välkända klippan finns som ser ut som en kyckling. Efter att ha guppat omkring i vattnet utanför klippan i ett försök att få en rak bild av den bad vi chauffören att köra oss tillbaka mot Ao Nang igen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021