Paketresa Till Thailand

Paketresa Till Thailand

När vi åkte till Thailand köpte vi en en paketresa med två destinationer. Vi började med en vecka i Ao Nang och åkte sedan vidare till Koh Lanta.

Ao Nang

Efter en lång men ändå okey resa kom vi fram till Ao Nang. Barnen var trötta men förväntansfulla inför vad som väntade. Vi klev ut ur bussen och möttes av alla dofter och ljud som slog emot oss. Mopeder, bilar, handeln på gatan. Mest av allt minns jag den höga luftfuktigheten.

Hotellets växter var enorma och det luktade som när man kommer in i ett tropiskt växthus. I Thailand har dem betydligt fler anställda på hotellen än i Sverige.

Vi hann knappt av bussen förrän flera pojkar kom och tog våra väskor som de bar till rummet. Ett tips är se till att man har med sig lite småpengar som man kan ge i dricks till hotellpersonalen. Till vår förskräckelse hade vi ingen dricks att ge dem, vi kom ju direkt från flygplatsen. Så de raska hotellpojkarna fick gå tomhänta från sitt jobb och vi fick känna oss lite dumma ett tag.

Ao Nang är ett bra ställe att semestra på om man vill ha en mer charterbetonad vistelse i Thailand. Där finns allt att önska vad gäller restauranger, dagsutflykter, shopping och bekvämlighet. Vi reste dit med barn vilket fungerade alldeles utmärkt. Badstranden är lite liten, men då kan man kompensera genom att åka ut med långtailbåtar till närliggande öar istället.

Servicen på hotellet var enastående. Vi bodde centralt och hade pool, vilket var skönt. Till frukost fanns färska frukter, bröd, kaffe, te, juice och det stod flera personer och gjorde omelett på spisen. Man fick välja ut ingredienser, sedan stektes den med en teknik som innebar att man rullade äggsmeten så att den fick formen av en ihoprullad pannkaka. Jag kan fortfarande längta tillbaks till dessa hotellfrukostar.

Koh Lanta

Efter en vecka i Ao Nang var det dags att åka vidare till Koh Lanta. En fin minibuss med AC kom och hämtade oss och vi åkte bekvämt hela vägen till nästa hotell. Jag hade hört att det skulle vara mycket turister På Koh Lanta, men det var helt annorlunda än jag förväntat mig. Vi var de första gästerna på hotellet för säsongen.

Vi bodde i bungalows av yttersta klass. Allt var så välstädat, fräscht och behagligt. Vi välkomnades med orkidéer på rummet och välvikta handdukar. Barnen gillade att bo i Koh Lanta. Även här kunde vi göra dagsutflykter, rida elefanter, se staden m.m Vi hade pool, havet, glassbaren, massagehörna inpå knuten. Vi upplevde inte att det var så mycket turister på Koh Lanta. Visst fanns det, men inte alls i den utsträckning som jag hade hört. Det var väldigt lugnt, man fick verkligen tid att komma ner i varv, vilket också gällde barnen. En förmiddag kunde bestå i att äta frukost och sedan promenera på stranden och leta stenar. Till middagen var det bara att ge sig ut på stranden och välja en av de mysiga restaurangerna som låg längs stranden. Det var en avslappnad känsla att gå iväg barfota i sanden och leta restaurang. När skymningen kom så hördes reaggemusik och de kulörta lyktorna som tändes bidrog till den härliga stämningen.

De olika restaurangerna hade olika sittkombinationer. Alltifrån traditionella sittgrupper, till hängmattor (barnens favoriter) småbås med kuddar, soffor o.s.v.

Jag rekommenderar att man tar en kombinationsresa om man ska åka till Thailand. Det var ett bra sätt att se olika delar av landet under en och samma resa. Vi hade aldrig varit I Thailand tidigare, vi åkte med barn och vi ville inte backpacka runt. Därför passade resebyråns kombiresa oss utmärkt som förstagånsresenärer.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021