Vilda Apor I Ao Nang

Vilda Apor I Ao Nang

Efter ett par dagar på stranden så blir man lite trött på att ligga still. Så vi beslutade oss att besöka en liten by som ligger på andra sidan berget vid stranden i Ao Nang. Sagt och gjort började vi gå bort mot andra delen av stranden. Rätt snabbt insåg vi att det var något speciellt där eftersom det lockade en del publik. När vi kom närmare fick vi till vår förtjusning se att det levde vilda apor där.

Till en början var de bara gulliga och folk tog fram frukt som dem matade dem med, men ganska snabbt insåg vi att aporna var vana med att ha oss där, vilket gjorde att dem inte brydde sig så mycket när vi försökte gå förbi dem. Dem satt kvar så vi var tvungna att gå runt dem för att komma förbi, och vidare mot den lilla byn.

Plötsligt gjorde en av aporna ett språng mot ett asiatiskt par. Snabbt och vant dök han ner i deras påse och fiskade upp en ”limpa” cigaretter som han sedan sprang iväg med. Paret stod chockade kvar och sa ingenting, det var ändå inte lönt att försöka ta tillbaka cigaretterna. På bekvämt avstånd började apan att slita upp plasten runt paketen för att komma in till cigaretterna. När han väl tagit sig igenom stoppade han in ett gäng i munnen, jag måste erkänna att det såg ganska kul ut när en liten apa sitter med fem - sex cigaretter i munnen som spretar åt alla håll.

Efter den lilla incidenten tog vi oss vidare uppför berget och sedan ner på andra sidan. När vi väl kommit ner på andra sidan möttes vi av ett litet vaktbås, där det satt en man och bad alla att skriva i sina namn innan man fick passera. Vi gjorde som vi blev tillsaga och fick passera.

Tyvärr var resultatet av dagens äventyr inte det vi hade tänkt oss för det vi möttes av var bara ett par hus. Det tog oss endast ett par minuter att utforska den "lilla byn".

Lite längre bort såg det ut som det låg privata hotell med egna stränder men dit fick vi inte gå så vi gick tillbaka mot trappan som ledde tillbaka mot stranden i Ao nang.

När vi äntligen var tillbaka på stranden hade aporna försvunnit, så vi beslutade oss för att gå tillbaka till hotellet igen för att göra oss i ordning för att gå ut och äta senare på kvällen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021