Resan från Ban Phe till Koh Chang

Resan från Ban Phe till Koh Chang

Vi skulle bli tvungna att ta oss till Ban Phe eftersom det inte gick några bussar från Mae Phim till Koh Chang. Väl framme vid Ban Phe fick vi det förklarat för oss att det inte gick några stora bussar till Koh Chang utan man var tvungen att ta sig till Rayong i så fall, dock fanns det minibussar gick ett par gånger om dagen.

Vi tackade taxichauffören så mycket för hjälpen av klev av bilen i centrala Ban Phe och började leta efter en ny taxichaufför för att fråga hur mycket det skulle kosta att åka till Koh Chang. I Mae Phim hade vi frågat samma sak på vårt hotell och svaret hade blivit 2500 Baht vilket var lite väl mycket tyckte vi och så vi kom fram till att vi skulle ta en buss från Ban Phe i stället.

Efter någon minut hittade vi en man som satt vid ett bord med en stor skylt framför där det stod taxi på så vi gick fram och frågade hur mycket det skulle kosta att ta sig till Koh Chang. Svaret blev 250 baht per person men sa samtidigt att den sista bussen hade gått för dagen och att vi var tvungna att ta taxi istället. Klockan var runt elva på förmiddagen. Jag hade lite svårt att tro att det inte gick några fler bussar så jag frågade om det fanns några andra bussbolag i närheten. Efter att ha insett att vi inte skulle ta en taxi bad han oss att vänta medan han ringde någon. När han la på några minuter senare visade det sig plötsligt att det fanns platser kvar på en minibuss och att den skulle komma och hämta upp oss vid 13:30 men för säkerhetens skull skulle vi vara tillbaka en timme innan. Medan vi väntade på att klockan skulle gå gick vi och satte oss på ett trevligt café och åt glass.

Efter ett tag valde vi att gå tillbaka till mannen och säga att vi tänkt äta lunch innan vi skulle åka. Snabbt visade han in oss i en gränd där en liten restaurang fanns. Han försäkrade oss att han skulle komma och hämta oss om minibussen skulle komma medan vi åt. Vi tänkte att det inte var någon fara eftersom han sagt att den skulle komma drygt en och en halv timme senare, så vi beställde mat och dryck utan en endaste tanke på att han tio minuter senare skulle komma tillbaka stressad och säga att minibussen stod och väntade på oss. Samtidigt sa han åt kvinnan i restaurangen att packa ner vår mat så vi kunde äta i bilen. Det var inget annat att göra än att betala för maten och kränga på oss packningen och gå mot minibussen. När vi kom fram till minibussen möttes vi av en minst sagt stressad chaufför som snabbt tog vårt bagage och slängde in det i bakluckan. Sen bar det iväg men en väldans fart till nästa hotell som låg femtio meter från restaurangen.

När bilen var full drog vi iväg mot Koh Chang. Chauffören växlade mellan att sätta plattan i botten och tvärbromsa vilket resulterade i att bilen skumpade fram på de dåliga vägarna och ganska snart gav jag upp att försöka äta min hamburgare. Efter ett tag lugnade han ner sig lite och resten av färden var relativt lugn. Ungefär två timmar och trettio minuter senare rullade vi ner mot piren vid Koh Chang.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2019