Reseguide till Bangkok

Läs om Bangkoks aktiviteter, sevärdheter, restauranger och hotell

Bangkok - Hotell Och Reseguide

Vackra buddistiska tempel, tryckande hetta och dofter av curry från något av de många gatuköken i staden kombinerat med höga skyskrapor och lyxiga shoppingcenter med de trendigaste klädmärkena. Bangkok är en stad med stora kontraster och erbjuder sina besökare ett enormt utbud av sevärdheter och aktiviteter.

Längst upp i den Thailandviken ett par mil från kusten ligger Thailands huvudstad, Bangkok. Hit kommer miljontals turister varje år och faktum är att staden är en av världens mest besökta städer. Kombinationen av den thailändska kulturen och de nyare stadsdelarna med lyxiga shoppingcenter och höga skyskrapor ger staden en unik atmosfär.

Att ta sig runt i Bangkok

Att ta sig runt i Bankok kan vara lite knepigt för den som är ovan och det finns ett par saker att tänka på när man väljer på vilket sätt man ska ta sig fram i staden.

Tuk Tuk Föredelen med att ta en tuk tuk är att man kan ta bakgator och genvägar kring stillastående trafik, vilket är ett vanligt fenomen i Bangkok, speciellt på morgonen och eftermiddagen. Stor nackdel är att man sitter öppet, vilket gör att man andas in alla avgaser från den tunga trafiken.

Taxi - Det absolut bekvämaste sättet att ta sig fram. Instängd från alla avgaser och med en svalkande AC tar du dig till din destination smidigt och enkelt, förutsatt att det inte är mycket trafik. Den stora nackdelen med att ta en taxi är att blir man sittande i köer så kan man inte göra annat än att vänta.

Skytrain - Fungerar precis som tunnelbanan i Stockholm du tar dig runt i staden snabbt och enkelt, dock så är det begränsat till stationer vilket gör att du kan bli tvungen att gå en bit för att komma till din destination.<

Sevärdheter och attraktioner i Bangkok

Bangkok har ett enormt utbud av sevärdheter och just därför kan det vara bra att planera in vad man är intresserad av att se innan man reser till staden.Är man intresseread av kultur kan ett besök på det välbesökta templet Wat Pho vara intressant. Wat Pho är mest känt för sin liggande Buddha som är otroliga 43 meter lång och 15 meter hög. Det är även därifrån den klassiska thaimassagen har sitt ursprung.För dig som kommit till Bangkok för att shoppa och gå runt i affärer rekommenderas ett besök vid Siam Square. Det är här det välkända varuhuset MBK ligger. Är du ute efter lite mer exklusiva kläder så är det till Siam Paragon du ska bege dig. Varuhuset ligger bara ett stenkast från MBK.Chatuchak Weekend Market, Bangkoks stora helgmarknad. Här kan du hitta allt mellan himmel och jord. Det är lätt tappa bort sig efter en stunds strosande på marknaden, se därför till att ta med en karta över området så du kan fråga om vägen om du går vilse. Marknaden är öppen på helgerna mellan 09:00 – 18:00.

Aktiviteter och sevärdheter i Bangkok

Restauranger i Bangkok

Populära hotell i Bangkok

Silom

Lebua at State Tower

3068 SEK
Oriental Avenue

Mandarin Oriental, Bangkok

4279 SEK
Bang Na

Bangkok Tree House

1091 SEK
Silom

iSanook Residence

630 SEK

Reseberättelser om Bangkok

© Destinationthailand.nu 2012-2020