Åka Tuk Tuk i Bangkok

Åka Tuk Tuk i Bangkok

Det var vår första dag i Bangkok och vi hade beslutat oss för att åka tuk tuk till Saim Square och shoppa i det enorma varuhuset MBK.  Efter ett par minuters gång på den stora gatan koh saan road blev bli fullkomligt attackerade av tuk tuk-förare som vill köra oss till alla möjliga ställen. Vi gick fram till en av dem och frågade hur mycket han skulle ha betalt för att åka till MBK, en resa som tar ca 25 mins i normal trafik. 200 bath blev svaret.

Jag var inte riktigt nöjd och prutade till 120 baht, tuk tuk-föraren kontrade med att säga 40 bath och ett stopp. Ett stopp innebär att dem kör dig dit du vill via ett annat ställe, t.ex. en resebyrå eller ett skrädderi. Vi accepterade erbjudandet och åkte iväg.

Efter 5 minuter stannade han tuk tuken och vände sig om och bad oss att försöka vara inne hos skräddaren i minst 10 minuter för då fick han en kupong med gratis bensin. Han försäkrade oss att vi inte behövde handla något.

Jag hade redan lite dåligt samvete för det billiga priset, 40 baht är ungefär 10 kr så jag sa att vi skulle göra vårt bästa.

När vi klev in i butiken blev vi påhoppade direkt av en skräddare. Han började med att fråga oss vad och hur mycket vi tänkte köpa för.

Hela hans kroppsspråk och ton visade att om ni inte är seriösa köpare kan ni dra. Men vi hade ju lovat den stackars tuk tuk-föraren utanför att vi skulle vara inne i minst tio minuter så vi började ljuga om att vi ville sy upp några skjortor och kanske en kostym, vi poängterade att vi inte kunde betala direkt utan att vi skulle komma tillbaka dagen efter, då sa skräddaren åt oss att gå därifrån.

Helt chockade över den bryska behandlingen gick vi tillbaka till tuk tuk-föraren som satt och väntade en bit därifrån. Och eftersom vi bara hade varit inne i ca: 5 minuter så fick han ingen gratis bensin.

Så när vi kom fram till MBK betalade jag fullt pris ändå, det kändes som vi svikit honom.

Har ni pengar så undvik att åka tuk tuk med stopp, det kostar kanske 20 kr mer men det är helt klart värt det.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021