Bangkok Art and Culture Centre (BACC)

Bangkok Art and Culture Centre (BACC)

Bangkok Art and Culture Centre är ett modernt museum beläget centralt i Bangkok, och är det museum i staden som är störst inom samtida konst, musik, teater, film och design. Byggnadens arkitektur påminner om Guggenheim-museet i New York med sina vita, välvda väggar och spiralformade gångvägar inne i museet. Byggnationen av museet startade år 2000, men politiska och finansiella hinder dök upp och lade allting på is innan museet hann bli färdigt. 2005 återupptogs arbetet, och i juli 2008 öppnade man dörrarna till den nu 25 000 m² stora byggnaden.

De översta våningarna av byggnadens totalt elva utgör tillsammans en 4000 m² stor utställningsyta, där det alltid finns något nytt och spännande att se. Här hittar man verk och installationer i klassisk och modern form, av både thailändska och internationella konstnärer. Utställningarna är varierande och kan bestå av både tavlor, skulpturer, videofilmer, fotografier, installationer och uppträdanden, och ger en god inblick i Thailands moderna kultur. Museet riktar sig både till den lokala befolkningen och till internationella besökare, och erbjuder bra information på engelska och har personal som talar flera språk.

I byggnadens resterande våningar hittar man bland annat flera udda och spännande caféer, glassbarer och restauranger, som till exempel glassbaren IceDEA på fjärde våningen. Där designar man glass och mat i alla möjliga märkvärdiga och intressanta smaker och former, och butiken har varit med i flera tävlingar inom matdesign. Glass som ser ut som ett askfat med en cigarett på och glass i form av sushibitar är några exempel på kreationer som man kan få chansen att uppleva här.

I museet finns också bland annat flera souvenirbutiker och bokaffärer, och i källarplanet ligger ett bibliotek som erbjuder böcker inom konst och litteratur.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.5/5 Röster: 2

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2020