Besöket på svenska ambassaden i Bangkok

Besöket på svenska ambassaden i Bangkok

Efter att ha förlorat passet vid gränsen mellan Malaysia och Thailand var vi tvungna att ta oss upp till den svenska ambassaden i Bangkok för att skaffa ett provisoriskt pass för att kunna ta sig ur landet.

När vi klev av nattåget på tågstationen i Bangkok letade vi reda på en taxi utanför stationen och bad taxichauffören att köra oss till den svenska ambassaden.

Tyvärr var klockan 09:00 och trafiken var tung så det tog en bra stund att to oss dit. Den svenska ambassaden i Bangkok ligger vid ”One Pacific Place” på tjugonde våningen 140 Sukhumvit Road som är en nyare del av Bangkok, i ett stort våningshus.

När vi kom upp till våningen där den svenska ambassaden låg möttes vi av män som ville få uppehållstillstånd för sina thailändska kvinnor. Det var i stort sett bara såna fall. Och sen var det vi, som hade förlorat passet.

Efter lite pappersarbete fick vi ett provisoriskt pass, men vi var fortfarande tvungna att ta oss till imigrations office för att få en giltig stämpel så vi kunde ta oss ur landet. Så vi letade upp en ny taxi och åkte dit också.Där var det kaos.

Det var fyllt till bredden av människor, som alla var stressade över sin situation. Dessutom var det väldigt varmt i det stora väntrummet. Jag satt e mig ner på en stol och tog upp en bok medan min kompis ställde sig i kön till disken.

Jag märkte ganska snabbt att det skulle bli problem att få en stämpel. Det var tydligen något strul med det provisoriska passet. Det slutade med att han var tvungen att ställa sig i en ny kö.

Det tog säkert över två timmar för honom att få en stämpel i sitt pass. Då hade han ändå fått betala en hel del pengar också. När vi äntligen var klara gick vi återigen ut på gatan och fick tag i en taxi som körde oss till khao san road där vi tog in på ett billigt hotell för att spara in lite pengar eftersom vi förlorat en hel del när vi skulle få tag en ny stämpel.

Ha koll på passet, det är oerhört frustrerande och dyrt att tappa bort det.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021