Bio i Siam Paragon

Bio i Siam Paragon

Trots att vi varit vid MBK flera gånger under vår tid i Bangkok så hade vi aldrig upptäckt att det fanns flera varuhus i närheten. Det var en slump att vi bestämde oss för att ta en promenad från MBK och se varit vi hamnade.

Efter en kort promenad hittade vi fram till det glamorösa varuhuset Siam Paragon, ett varuhus som visade sig vara betydligt finare än MBK. När vi klev in genom glasdörrarna möttes vi av Bangkoks medel och överklass. Här gick affärsmän i kostymer och skolungdomarna som strosade runt i varuhuset hade skoluniformer. Jag minns det här så starkt för det var första gången som jag kände mig felplacerad i Thailand. Plötsligt dög inte ett urtvättat linne och flip flop tofflor.

Efter att ha insupit atmosfären i Siam Paragon så började vi planlöst vandra runt bland de glamorösa butikerna. Efter en stund slog vi oss ner på Starbucks och beställde in varsin kaffe. Förväntningarna på kaffet var höga då vi hört en del spännande historier om alla olika smaker man kunde kombinera. Till vår besvikelse fick vi varsin kopp med ”vanligt” kaffe som smakade som på bensinmackarna.

Klockan började närma sig middagsdags vilket gjorde att vi fortsatte vår vandring uppåt i varuhuset. När vi kom högst upp möttes vi av en biograf och tog tillfället i akt att gå på bio i Thailand.

Kassakön var konstruerad likt en labyrint med röda band på sidorna för att ta in så många köande personer som möjligt, dock kände det ganska löjligt att gå igenom hela banan när vi var de enda köande personerna i bio, istället för att bara gå rakt fram till kassan som var 5 meter framför oss.

När vi kom fram till tjejen i kassan berättade vi vilken film vi ville se och passade samtidigt på att fråga om de hade undertexter i sina filmer eller om de dubbade dem. Som tur var kunde man välja filmer med engelsk undertext.

Priset för en biobiljett gick på 250 Baht om jag inte minns helt fel, dock fanns det några få VIP-stolar som kostade 600 Baht. Förutom skönare stol ingick även filtar och kakor. Det var ett erbjudande vi inte kunde tacka nej till. Så sagt och gjort, 600 Baht fattigare gick vi med förväntansfulla steg in i biosalongen.

Till skillnad mot biosalonger i Sverige så var ingången till salongen i mitten och precis ovanför ingången var VIP-området där vi skulle sitta. Med de solklart bästa platserna i salongen kunde det inte bli annat än succé. Dock så insåg vi snabbt att vi missuppfattat det där med att man skulle få kakor, det var inte ens någon som kollade vart vi satt.

Innan filmen började ställde sig alla upp i salongen och en film om Thailands kung spelades upp på duken. En kort dokumentärfilm om när kungen rest runt i Thailand och träffat det thailändska folket.

Något som var en upplevelse i sig. I Thailand har man betydligt högre respekt för sin kung än vad vi har i Sverige.

Efter filmen var det dags att ta sig tillbaka till hotellet, så efter bion gick vi tillbaka ner till bottenvåningen där vi kommit in några timmar tidigare och tog en taxi tillbaka till vårt hotell.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020