Bowling i MBK

Bowling i MBK

Det var sista dagen i Bangkok innan vi skulle flyg hem till Sverige igen. Eftersom flyget gick tidigt på morgonen så skulle vi vara tvungna att gå upp mitt i natten för att åka till flygplatsen. Därför bestämde vi oss att tillbringa vår sista kväll i det gigantiska varuhuset MBK.

Runt elvatiden checkade vi ut från hotellet och gick ner längst gatan för att ta en tuk tuk till varuhuset. Väl framme vid Siam Square tog vi trapporna upp till entrén i varuhuset. Vi hade redan varit inne i MBK innan så vi hade inga planer utom att ta det lugn och gå runt och strosa i varuhuset ett par timmar.

När klockan började närma sig sex på kvällen gick vi högst upp i varuhuset för att titta vad som fanns där. Det visade sig vara ett perfekt ställe att slå ihjäl några timmar på. Förutom ett stort internetcafé där man både kunde surfa på internet och spela onlinespel så fanns det små bås där man kunde spela Guitar Heroes eller sjunga Sing Star. Det fanns även en bowlinghall.

Efter att ha surfat runt lite på internet så bestämde vi oss för att bowla. Sagt och gjort tog vi våra ryggsäckar och begav oss mot bowlinghallen. Precis innan bowlinghallen fanns en liten glassbar och jag övertalade min kompis att det är viktigt att spela bowling med en glad mage så vi satte oss där först och njöt av den italienska glassen, som det inte blivit allt för mycket av under vår resa i Thailand.

Bowlinghallen var nedsläckt med discolampor som lyste upp banorna och ur högtalarna spelades musik. Vi bestämde oss för att köra tre serier för att spendera så mycket tid som möjligt.

Trots att jag förlorade bowlingen så var jag väldigt nöjd med dagen i MBK, det som först hade känts som att det skulle bli lång och seg väntan på att åka till flygplatsen hade ändrats till en rolig och händelserik dag, som gått förvånansvärt fort.

Efter bowlingen kände vi oss nöjda med MBK så vi begav oss ner mot utgången. Enda problemet var att det var stängt i resten av varuhuset vilket gjorde att vi var tvungna att ta oss ut via parkeringshuset som ligger anslutet till MBK för att sedan ta oss ner till marken därifrån.

Eftersom det var fler som gjorde så tog vi förgivet att det var så man tog sig ut på kvällen. Väl nere på marken letade vi upp en taxi och åkte till flygplatsen för några timmars väntan innan det var tid att checka in och resa hem till Sverige igen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021