Flyga inrikes i Thailand

Flyga inrikes i Thailand

Det var tänkt att vi skulle resa till Bangkok för att sedan ta ett flyg därifrån till Phuket. Men först ville vi utforska Bangkok ett par dagar så därför valde vi att boka flygbiljetten till Phuket när vi var på plats i Bangkok.

Sagt och gjort tog vi oss till en resebyrå med hjälp av tuk tuk och fick hjälp av dem att boka in oss på flight till Phuket redan dagen efter. Priset för biljetten gick på knappt 1000 kronor. Dock hade vi aldrig hört talas om flygbolaget innan. Det var ett par flygbolag som höll sig kring 1000 kr och resten av flygbolagen var något dyrare.

Vid 11:00 klev vi in genom dörrarna på Suvarnabhumi Airport, redo att fortsätta vårt äventyr. Tack vare sektionssystemet som finns på Suvarnabhumi Airport hittade vi fram till vår incheckningsdisk relativt snabbt. Dock var det flera som läst bekräftelsemailet, så fast vi var där två timmar innan avgång var det redan en lång kö fram till disken.

Incheckningen gick smidigt och efter ungefär 40 minuter var vi på väg till nästa anhalt, att scanna handbagaget. Som tur var så hade vi inget så det var snabbt avklarat.

Sen var det bara att invänta att få kliva ombord på planet. Runt omkring oss satt det förväntansfulla resenärer som längtade efter sol och bad.

Så äntligen slog monitorn över till ”ombordstigning” och vi rörde oss med massan mot gaten. Planet var ungefär som vi förväntat oss. Ett mindre plan, med sparsam inredning. Lite i stil med Ryanair.

När vi satt oss tillrätta i våra säten tog jag upp min bok och började läsa. Det skulle visa sig vara ett bra val att ta med sig boken på planet. En timme senare stod vi fortfarande vid gaten. Då plötsligt sprakade det till i högtalarna och kaptenen berättade att de var något problem med ena motorn och att teknikerna arbetade på att återgärda felet.

Det var först då som jag började ifrågasätta valet att boka ett okänt och billigt flygbolag som dessutom inte hade hela flygplan att tillgå. Men efter ytterligare tjugo minuter så meddelade kaptenen att allt var ok för att lyfta så vi började rulla ut från gaten och ut mot landningsbanan. Jag kan villigt erkänna att jag var måttligt road över att motorn hade krånglat. Så det var lite spänd stämning på landningsbanan. Men den släppte så fort vi kom upp i luften. Då hände näst grej. Dörren in till cockpit slog upp när vi steg upp mot himmelen.

Jag och min kompis bara tittade på varandra och skrattade. Inte samma säkerhet som hemma. Men vi överlevde flygturen och en timme senare landade vi på Phuket. Till råga på allt applåderade alla när vi landade.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020