Hårklippning i Terminal 21

Hårklippning i Terminal 21

Det var min sista dag i Bangkok innan jag skulle ta flyget tillbaka till Sverige, och jag funderade på vad jag skulle göra. Jag hade en hel del baht kvar i sedlar, och bestämde mig för att jag skulle unna mig något för pengarna. Jag kände att det skulle vara lite kul med en förändring innan jag åkte hem igen, och beslutade mig därför för att använda en del av pengarna till att gå och klippa mig på en lite lyxigare hårsalong. Jag valde att gå till det stora shoppingcentret Terminal 21 vid Skytrainhållplatsen Asoke på Sukhumvit Road, då det låg i närheten av mitt hotell. Jag läste efteråt att byggnaden har de längsta rulltrapporna i Thailand, och det var verkligen något som utmärkte varuhuset. Shoppingcentret är utformat lite som en flygplats, med en ny destination vid varje rulltrappa. Varje våning representerar olika platser och städer i världen.

Ett par våningar upp, där temat var Tokyo, hittade jag hårsalongen Chalachol som låg i en vacker lokal med häftig och lyxig inredning. Man behövde inte boka tid, utan man fick sätta sig ner och vänta på sin tur. Under tiden fick man en Ipad med massa bilder på olika frisyrer, där man kunde välja ut den frisyr som man tyckte överensstämde med hur man ville bli klippt. Jag hade redan märkt att personalens engelska var väldigt begränsad, så jag förstod att det nog var bättre att jag lyckades hitta en bild att peka på, än att försöka förklara hur jag ville ha mitt hår. Efter en stund kom en ur personalen och hämtade mig, och det var dags för hårtvättning. Stolarna var väldigt bekväma och jag försökte ligga och njuta av behandlingen, och inte oroa mig för mycket för om jag verkligen skulle passa i den frisyr som jag hittat. Jag ville göra någonting annorlunda, och jag tänkte att detta kanske var rätt plats att göra det på då de verkade vara väldigt professionella och trendiga. Kvinnan som tvättade mitt hår sa något på thailändska, och jag sa att jag tyvärr bara pratar engelska. Då började hon fnittra och titta på de andra i personalen, och så fortsatte det under större delen av mitt besök där. Jag försökte intala mig att det inte var mig de skrattade åt, utan att de kände sig obekväma med att jag inte kunde thailändska.

Efter hårtvättningen var det dags för klippning. Den trendigt klippta och klädda mannen som stod bakom min stol tittade snabbt på bilden som jag visade upp, och började sedan klippa. Jag började ångra mig lite när jag såg håret falla, men visste att det nu var försent och att jag fick lita på att han i alla fall skulle klippa mig bra. När han var klar började han föna håret till en frisyr som jag inte riktigt kände mig nöjd med, men då det bara var att gå till hotellet och blöta det igen så valde jag att inget säga. När han var klar log jag och nickade mot honom i spegeln för att visa att jag var nöjd, och gick mot kassan för att betala. Egentligen ville jag bara gå till mitt hotellrum så fort som möjligt och försöka få det lite annorlunda, för det hade nog inte blivit riktigt som jag tänkt mig även om det säkert såg ut så som det gjorde på bilden som jag hade visat honom.

Några timmar senare och ett hår fullt av vax och hårspännen för att försöka få det att se lite annorlunda ut ångrade jag min ganska drastiska och spontana hårklippning, men om man är lite mer säker på hur man vill ha det så rekommenderar jag ändå ett besök där. Hela besöket på denna trendiga hårsalong kostade ca 160 SEK, vilket det absolut var värt så länge man visste säkert att man faktiskt ville klippa sig.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021