Khao San Road - Backpackergatan i Bangkok

Khao San Road - Backpackergatan i Bangkok

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig när jag klev av bussen, men gatan såg ut precis ut som vilken gata som helst.

Klockan var runt nio på morgonen och värmen från solen började tillta på allvar. Elkablar var dragna i stora buntar som hängde mellan husen. Allt kändes väldigt provisoriskt. Gatan kantades av barer, restauranter och småaffärer som sålde kopior på märkeskläder.

Vi gick upp en bit längst gatan och blev genast överfallna av taxichaufförer som ville köra oss. Vi har i efterhand fått höra att bleka västerlänningar är lätta byten att lura på pengar så därför är alla extra på i början. Vilket kan vara väldigt irriterande.

Men vi ignorerade taxichaufförerna och gick vidare upp längst gatan. Överallt hängde det skyltar med namn på hotell och barer. Såhär med facit i hand skulle jag nog aldrig boka ett hotell i förväg utan att veta vart det låg och vad för standard det är på rummen. AC är helt klart att rekommendera, framför allt när man befinner sig i en storstad.

När vi kommit halvvägs på gatan hittade vi ett hotell som verkade intressant så vi vek av från gatan och in i en gränd. Priset var 800 Baht för två personer, då ingick AC. Kändes överkomligt.

Den långa resan gjorde sig påmind, så vi beslöt oss för att lägga oss och vila. Vi vakande vid 17:00-tiden och kände direkt att vi inte hade ätit på hela dagen så efter en snabb dusch gick vi ut för att leta upp en restaurang.

Då kom förvandlingen.

Från att vara en lugn och rogivande gata till att gå till världens cirkus. När vi klev ut genom hotelldörrarna möttes vi av hög musik, neonlampor som blinkade i takt till musiken, inkastare som ville få in oss i barerna. Försäljare som ville sälja på oss allt möjligt skräp. Alla var ute efter våra pengar.

Gatan var fylld till bredden av turister som kämpade sig fram genom den trögflytande folkmassan. Vi gick bort till en parallellgata för att få i oss något att äta. Vi hamnade på en liten familjeägd restaurang där vi beställde in räkor och spaghetti i gröncurrysås.

Det är fortfarande den godaste måltiden jag har ätit i Thailand.

Efter middagen tog vi oss tillbaka till Khao San Road för att hitta runt lite i affärerna. Men ganska snart insåg vi att det mest var samma saker som säljs i MBK fast till ett överpris så vi beslöt oss att gå tillbaka till hotellet.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021