KidZania

KidZania

KidZania ligger i köpcentret Siam Paragon i centrala Bangkok, och är en stad i miniatyr där barn kan prova på olika yrken. Här kan man bland annat se och lära sig hur det är att vara flygvärdinna eller brandman, och genom att utföra de olika aktiviteterna kan man också tjäna sina egna pengar – KidZos.

På femte våningen i köpcentret Siam Paragon ligger KidZania, vilket är en liten stad som har det mesta som en riktig stad har; butiker, restauranger, ett torg och fordon, men som är uppbyggd utifrån ett barns storlek. Här får barn prova på en mängd olika yrken som finns i en stad, exempelvis brandman, flygvärdinna, butiksmedarbetare och kameraman. Tanken med KidZania är att barn ska få en utbildande underhållning, där man genom olika rollspel får prova på hur det fungerar i vuxenlivet och får en ökad förståelse kring relationen mellan arbete och pengar.

Utanför varje aktivitet finns en tavla där det står det hur många barn som behövs för aktiviteten, hur lång tid aktiviteten beräknas ta och hur gammal man måste vara för att få utföra aktiviteten. Inför varje aktivitet får barnen en genomgång på thailändska eller engelska. Varje aktivitet pågår i genomsnitt i 15-20 minuter. Efter avslutad aktivitet får barnen betalt i KidZanias egen valuta KidZos, och dessa pengar kan man sedan använda sig av för att köpa saker i staden. Vid vissa aktiviteter får man istället betala i KidZos för att vara med, och då ingår det exempelvis den mat som man tillagar på KidZanias eget McDonald’s eller i stadens sushirestaurang.

Föräldrar tillåts inte vara med under de olika aktiviteterna, men kan stå utanför och titta på genom ett stort glasfönster. Det finns också en särskild lounge för föräldrar där man kan sitta och vänta under aktiviteterna, där det finns gratis kaffe och gratis Wifi.

Ett genomsnittligt besök på KidZania varar fyra till fem timmar. Vid incheckning till staden får man en check på 50 KidZos, som man kan lösa in på stadens bankkontor.

KidZania är för barn i åldern 4-14 år, och det finns även vissa aktiviteter för barn under fyra år. Det är flest besökare på KidZania under helger och helgdagar, så om man vill undvika de längsta köerna till de olika aktiviteterna rekommenderas det att man besöker KidZania på vardagar, och gärna så tidigt som möjligt.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3/5 Röster: 2

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021