Lurade i Thailand

Lurade i Thailand

Det var dagen efter vi hade landat i Bangkok. Fortfarande ovana med den hettande värmen klev vi ut genom hotellets entré.

Dagens planer var att åka till Siam Square och shoppa i det gigantiska varuhuset MBK.  Så fort vi kom ut på gågatan började tuk tuk-förarna ropa på oss och fråga om vi ville åka någonstans.

Vi gick fram till en man som såg trevlig ut och frågade hur mycket det skulle kosta att åka till MBK. Han svarade att priset var 200 Baht. Det tyckte vi var lite dyrt så vi prutade till 150 Baht. Då föreslog han att han kunde köra oss för 40 Baht om vi gjorde ett stopp på vägen hos en resebyrå.

Eftersom vi inte hade bokat någon biljett till Phuket, som var vår nästa destination kändes det som ett gyllene läge att slå två flugor i en smäll. Så vi accepterande budet och hoppade in i tuk tuken.

När vi kom fram till resebyrån möttes vi av en ganska liten byggnad med en inglasad entré. Allting var väldigt modernt och ingav ett seriöst intryck. Vi blev inledda till en av agenterna.

Vi berättade att vi letade efter flygbiljetter till Phuket. Och efter lite sökande på datorn så hittade han en resa för 1000 kr. Det lät rimligt så vi bokade in två platser på ett flyg dagen efter.

Sen började han försöka sälja på oss andra saker. Han började med att varna oss för att det blir betydligt dyrare att boka på plats än om man förbokar. Vi var väldigt skeptiska men rädslan för att det skulle vara fullbokat på tex Phi Phi Island fanns ändå där. Så vi lyssnade på vad han hade att säga och det började med att vi skulle boka ett par dagar i Phuket när vi kom fram så vi slapp göra det när vi kom ner, då vill man ju fokusera på sin semester var ett av argumenten.

Det tog honom tre timmar att övertyga oss att vi skulle boka så mycket som möjligt i förhand. Vår budget var väldigt begränsad så det lockade att spara in lite pengar och framför allt att veta hur mycket det skulle kosta. Då blir det ju lättare planera. När vi gick därifrån hade vi bokat upp mer en halva resan. Med både hotell och resor.

Enda problemet var att vi betalade per person och inte per rum som är standarden i Thailand. Så när vi kom till varje ställe insåg vi att vi betalat dubbelt så mycket!

Som sagt hade vi en tight budget så det kändes väldigt onödigt att betala mer än vad man behöver. Så när vi kom tillbaka till Bangkok försökte vi leta upp resebyrån men taxi chauffören som vi frågade berättade att det finns ett femtiotal resebyråer med det namnet så vi gav upp jakten på en förklaring till varför vi var tvungna att betala dubbla priset.

Så det kan vara en bra idé att boka via en svensk resebyrå så man slipper betala extra.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021