Madame Tussauds Wax Museum

Madame Tussaud’s Wax Museum

Madame Tussaud’s Wax Museum är ett relativt nyöppnat museum, som slog upp dörrarna i december 2010. Det blev därmed det tionde Madame Tussaud’s-museet i världen, och det första i sydöstra Asien.

Genom interaktiva miljöer och en möjlighet att komma mycket nära vaxfigurerna kan man till exempel sitta vid skrivbordet med President Obama i Ovala rummet, sitta i stolen bredvid Oprah Winfrey i The Oprah Show eller till och med ge Tom Cruise en kyss på kinden på röda mattan.

Vaxfigurerna är indelade i kategorierna Kungliga rummet, Historia, Ledare, Konst och Vetenskap, Sport, Musik, Film, TV och A-list Party. I dessa avdelningar ryms totalt 70 internationella och lokala kända personer, såsom Madonna, Pablo Picasso, Albert Einstein, Mahatma Gandhi och Prinsessan Diana. Man har möjlighet att fotograferas tillsammans med och till och med röra alla vaxfigurer, förutom de i det Kungliga rummet. Det Kungliga rummet är ett av de mest eleganta rummen, och varje historisk detalj är noga utvald och godkänd av den Kungliga familjen.

Upp till 30 procent av vaxfigurerna i museet är thailändska personligheter.

Vill man lära sig hur skapandet av vaxfigurerna går till kan man besöka utställningen om Madame Tussaud’s historia. Här får man bland annat veta att det tar mellan tre och sex månader att göra färdigt en vaxfigur, och att håret på figurerna är äkta hår och ditsatt ett och ett.

Museet har också en souvenirbutik.

Inträde och öppettider

Inträdet för vuxna ligger på 800 baht, och 600 baht för pensionärer och barn. Det finns flera sätt att få lite billigare biljettpris. Genom att köpa biljetten i tid på museets hemsida får man 20 procents rabatt, och man slipper dessutom stå i den vanliga kön in till museet. För att få priset halverat kan man via hemsidan köpa biljetten Early Bird, och då måste man vara på museet senast kl 12.00. Även denna biljett måste köpas online. Om man även vill besöka Siam Ocean World som ligger i samma byggnad, så kan man köpa en kombinationsbiljett till Madame Tussaud’s Wax Museum och Siam Ocean World. Då blir priset för båda biljetterna 20% billigare än om man köper dem var för sig.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.5/5 Röster: 2

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021