MBK, 89 000 kvadratmeter shopping

MBK, 89 000 kvadratmeter shopping

När man kliver in i MBK, eller Mahboonkrong som det också kallas, känns det som om man kliver in i en annan värld. Med sina 8 våningar och 2500 butiker är varuhuset det i särklass största köpcentrumet jag har varit på. Köpcentrumet är en blandning mellan ett traditionellt shopping center och en marknad. Här hittar du allt från badshorts till nya högtalare till datorn .Och det allra bästa är att allt är så billigt.

MBK - En av Bangkoks största turistattraktioner

Man kan vandra runt i timmar utan att tröttna och är det perfekta sättet att köpa på sig kläder innan man åker tillbaka till Sverige igen. Det finns till och med folk som åker ner med tomma resväskor bara för att fylla dem med saker från MBK.

Det mesta som säljs i köpcentret är kopior av kända klädmärken, ett vanligt exempel är billabong shorts som man kan hitta för en hundring. Något man inte får glömma är att pruta på varorna innan man köper dem. Jag brukar försöka få priset till 60-70 % av utgångspriset, vissa tycker att det är lite läskigt att pruta men det ingår ju i kulturen så jag tycker att det bara är att köra på. Det är ju trots allt du som håller i pengarna. Så länge man är trevlig så brukar det inte vara några som helst problem.

Högst upp i MBK finns en biograf, bowlinghall och tv-hörnor med Sing Star, Guitar Hero och liknande spel. Kan vara ett bra sätt att slå ihjäl ett par timmar innan man ska åka till flygplatsen.

Något som är lite speciellt är att dem stänger resten av varuhuset vid 20-tiden och håller den översta våningen öppen längre. Så när man ska ut är allt igenbommat, så vi var tvungna att gå ut genom bilgaraget för att komma ut igen.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021