Nackdelen med att åka taxi i Bangkok

Nackdelen med att åka taxi i Bangkok

Vi skulle ta oss till Siam Square för att spendera den sista dagen vid MBK och Siam Paragon.

Vi åkte runt elva på förmiddagen och trafiken var som vanligt, hetsig men flöt på bra. Vi hade prövat på att ta en så kallad tuk tuk dagen innan. Det kändes som att det är något man ska prova på när man är i Thailand.

Men den här gången hade vi dock slagit på stort och tagit en taxi istället. Anledningen är att det inte är så hälsosamt att andas in alla avgaserna. Vissa tuk tuk-förare har till och med munskydd för att undvika att andas in avgaserna.

Som sagt, resan flöt på bra och vi kom dit i tid och spenderade vår dag där. Runt fem började vi bli lite möra och letade upp en taxi för att bege oss tillbaka till hotellet.

Vi märkte ganska snabbt att det skulle bli en längre resa tillbaka. Vi kom några hundra meter sen var vi fast. I Bangkok har dem en ”counter” bredvid rödljuset som visar hur långt det är kvar till dess att det ska slå om till grönt. Om jag inte miss helt fel så gick den från 200 sekunder ner till noll, varje gång det skulle så över från rött till grönt.

Sen var det grönt i 30 sekunder för att sen slå om till rött igen. Du kan säkert förstå att vi inte rörde oss många meter för varje gång.

Men efter 30 minuter så hade vi lyckats ta oss till en bro som vi var tvungna att ta oss över för att komma över på den sidan som vårt hotell låg på. Där blev det tvärstopp. Vi rörde oss inte en meter framåt på säkert 30 minuter. Och det fanns ingen som helst möjlighet att ta oss ur bilen och gå över heller.

Så vi satt där vi satt. Nu hade inte vi bråttom till något så vi kunde sitta där och låta vår sista dag i Thailand gå till att sitta i en bilkö men såhär i efterhand så är jag väldigt glad att vi inte skulle ut till flygplatsen eller hade något annat viktigt att passa för då bli man nog ganska så stressad.

Två timmar senare rullade taxin upp till hotellet och vi kunde äntligen kliva ur bilen. En resa som normalt tog ungefär 20 minuter.

Mitt tips till dig som tänker ta dig runt i Bangkok med taxi är att fråga på hotellet vilken tid dem värsta bilköerna är. Så du slipper spendera din semester i en taxibil.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021