Nang Gin Kui Restaurant

Nang Gin Kui Restaurant

Nang Gin Kui är en annorlunda restaurang, belägen i en privat lägenhet på 15:e våningen i Chinatown i Bangkok. Restaurangens koncept beskrivs bra med sitt namn: ”sitt, ät, prata”, vilket är det som är fokus på Nang Gin Kui. Restaurangen tar emot gruppbokningar fyra kvällar i veckan, då man får avnjuta en 15-rätters måltid i värdarnas vardagsrum, med utsikt ut över floden Chao Phraya.

På 15:e våningen i ett av höghusen i Chinatown, med utsikt ut över floden Chao Phraya, ligger restaurangen Nang Gin Kui. Till skillnad från traditionella restauranger ligger Nang Gin Kui i en privat lägenhet, där värdparet Florian och Goy bor men också serverar högklassig mat till sina gäster i sitt vardagsrum varje kväll från onsdag till lördag.

Nang Gin Kui betyder ”sitt, ät, prata” på thailändska, och det beskriver också restaurangen på ett bra sätt då tanken är att man ska komma hit och äta god mat och prata med vänner och nya bekantskaper. Tanken är att det ska kännas som att man är på middag hemma hos någon, men utan att behöva tänka på att disk och städningen när kvällen är slut.

Nang Gin Kui tar endast emot gäster via bokningar, och det finns två olika koncept att välja mellan – ”Meet & Greet” och ”Hide Away”. Vid en bokning av ”Meet & Greet” är man totalt 4-8 personer under middagen, där man bokar tillsammans i grupp eller ensam eller i par, för att sedan få träffa nya människor som också bokat plats på middagen. Vid bokning bestäms en plats i närheten av restaurangen där alla möts upp av värdparet, för att sedan bli visade till lägenheten där en 15-rätters måltid väntar. Maten lagas i köket under tiden som kvällen går, och man får vara med att titta på och följa matlagningen under kvällen om man vill. Maten kommer främst från det thailändska köket, men har också bland annat italienska och japanska influenser. Vad kvällens meny består av bestäms av vad man hittar för spännande råvaror för dagen.

Vid en bokning av ”Hide Away” är man 2-4 personer, och den passar bra för speciella tillfällen för exempelvis par, då rummet vid denna bokning dekoreras i blommor och levande ljus för att skapa en exklusiv och intim känsla.

Middagen lagas av Goy och hennes team, medan Florian ser till att alla glas alltid är påfyllda och att alla har det bra och trivs.

Priset per person för en middag startar vid 800 baht. Bokning sker via telefon eller email. Kom ihåg att ta med kontanter, då de inte tar emot kort.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
4/5 Röster: 1
© Destinationthailand.nu 2012-2020