Oasen mitt på Khao San Road

Oasen mitt på Khao San Road

Khao San Road är ju den kanske livligaste gatan i Bangkok, med restauranger, gatuförsäljning, barer och – framför allt – en hel del turister och backpackers. När jag är i Bangkok bor jag gärna en eller ett par nätter på eller nära Khao San för att uppleva pulsen, kanske shoppa lite eller för att möta upp vänner. Har man rest runt länge kanske även ställen som Starbucks, Burger King eller McDonnald’s lockar. Men tröttnar du på kommersen så har jag ett tips för avkoppling: gå till Buddy Lodge, ett litet hotell mitt på Khao San Road. Receptionen ligger inne i en arkad och kan vara lite svår att hitta, men de har en stor skylt ut mot gatan, så håll utkik efter den.

Vad är det då som är så speciellt med Buddy Lodge? Jo, förutom trevliga hotellrum har de även en härlig pool på taket. Hotellgäster har såklart fri tillgång till poolen, men för några hundra bath kan den som är badsugen få tillträde till taket för en dag. Här uppe försvinner trafikbruset och sorlet nästan helt, och du kan istället njuta av den rena och fräscha poolen och en skön solstol. Det enda som syns runt omkring är blå himmel.

Buddy Lodge är inte ett lyxigt eller särskilt dyrt hotell, men det känns nästan så när man ligger där vid poolen. Senast jag var där kom personalen och fyllde på dricksvatten och bjöd på frukt. Trevligt! I den lilla utomhusbaren serveras goda drinkar, så en kväll vid poolen skulle faktiskt kunna bli ett lugnare alternativ till kroglivet nere på gatan. Det verkar som att allt fler börjar upptäcka denna lilla tillflyktsort, för de andra besökarna jag pratade med bodde inte heller på hotellet utan var på flykt från storstadspulsen för några timmar. Jag träffade bland annat en kvinna från Tokyo som var i Bangkok för att handla silver till sin smyckesbutik. Alltid kul att få tillfälle att träffa andra resenärer och utbyta erfarenheter!

Så nästa gång du är i Bangkok, passa på att besöka takpoolen på Buddy Lodge. Det är en härlig oas där det faktiskt känns som att du har lämnat stan för en stund. Du kan såklart även prova någon av de andra hotellen i stan. Många av dem har pool, men inte alla släpper in gäster som inte bor på hotellet – det kan vara värt att att kolla upp på förhand. Lycka till, och glöm inte solkrämen!

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021