På Spa I Bangkok

På Spa I Bangkok

Långt ifrån massageställena med 10 slitna och skrålande damer utanför ingången och med ett diplom utfärdat på Kao san Road ligger denna pärla, Lavana.

På Sukhumvit soi 12 kan du få bodyscrub, aromamassage, thaimassage , ansiktsbehandling, bubbelpoolsbad, fotmassage och mycket annat i en suverän miljö. Det går inte att missa stället som är upplyst av hundratals ljusslingor längs med den maffiga entrén. Man bör dock boka tid för stället är väldigt populärt och tar man sig dit före 12 på dagen ingår frukost efter behandling.

Besöket inleds med ljuvligt té och ett fotbad samt ett formulär där du får fylla i vilken massage som önskas och om det är någon del av kroppen som behövs vårdas med mer ömhet än andra. Stället är fyllt av doftljus, växter och trevlig men framförallt kunnig personal. Det ljuder av klassisk musik och jag garanterar att det inte kommer att diskuteras thaimat/släktingar eller annat över huvudet på dig under massagen, här är det professionellt ut i fingerspetsarna.

När förberedelserna är klara får du gå uppför en glastrappa i dina tofflor till övervåningen där alla behandlingsrummen ligger på rad. Det luktar citrongräs och tigerbalsam, golven är så pass polerade att du kan spegla dig i dem och rader av små fontäner ger ett porlande ljud. Du får ett eget rum under din behandling med privat dusch och sen är det bara att koppla av – det är lugnt, tyst och stilla och det är lätt att somna av en stund.

Jag rekommenderar oljemassagen som jag tycker är helt fantastisk och till det överkomliga priset av 750 bath. Har du planer på att gå tillbaka kan du se till att få ett stämpelkort där var tionde behandling är gratis.

Efteråt känner man sig som en ny människa då man lutar sig tillbaka i de stora fåtöljerna, njuter av deras iskalla sorbetmousse och känner hur man återvänder till storstaden. Själv föredrar att besöka Lavana sent på kvällen, gärna runt 22 för att sedan gå direkt hem och sova – man sover nämligen aldrig så bra och avslappnat som efter en massage.

För den som vill fixa ett hemmaspa efter vistelsen har Lavana en shop med alla spatillbehör, oljor, krämer och till och med deras eget te till försäljning.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2020