Resan mellan Bangkok och Chiang Mai

Resan mellan Bangkok och Chiang Mai

Efter att ha klivit ombord på nattåget och hittat våra platser kunde vi äntligen slappna av efter en lång resa från Koh Kood upp till Bangkok och en stressad resa från flygplatsen till tågstationen. Som tur var hann vi med tåget trots att klockan var mer än tio minuter efter utsatt tid stod tåget fortfarande på perrongen när vi klev på.

Efter bara ett par minuter kom en stressad man med någon form av middagsmenyer och frågade vad vi ville ha till middag, efter att ha tagit oss en snabb såg vi att det fanns sex olika middagsset att välja mellan. Vi bestämde oss ganska snabbt och beställde in varsitt set som inte skulle vara allt för starkt. Mannen tackade och meddelade att maten skulle komma runt nio på kvällen, klockan var då strax innan åtta och trots tåget skulle avgå 19:35 så stod vi fortfarande på perrongen. Vi tog upp varsin bok och började läsa. Sen plötsligt började tåget röra på sig, vi hade nästan glömt bort att vi skulle åka. Sen hände allt på löpande band, mannen som frågat oss om middagen kom tillbaka, satte upp ett bord mellan våra säten som meddelade att maten skulle komma strax. Eftersom vi skulle tillbringa natten på tåget kändes det inte som någon brådska så vi satt lugnt och läsa våra böcker medan tågpersonalen gick runt och delade ut mat till dem som beställt middag. Efter en stund kom de till vårt bord och det dukades upp med flera rätter, om jag inte minns fel så fick vi 3 maträtter var så vi skulle garanterat bli mätta. Maten var helt ok och när vi ätit upp kom mannen fram igen och frågade om vi vill ha frukost på morgonen, vi skulle vara framme ganska tidigt men det kändes ändå som en bra idé att ha ätit nr vi klev av tåget så vi slapp börja dagen med att leta upp ett ställe att äta frukost på. Så vi valde ut varsitt set som såg gott ut och betalade för middagen och frukosten. Om sanningen ska fram blev det ganska dyrt men det kändes värt att slippa vara hungriga på morgonen.

Bara ett par minuter senare kom en konduktör och sa att han skulle bädda, så vi fick sätta oss i sätena mitt emot. När han var klar la vi oss tillrätta för att sova.

På morgonen dagen efter väcktes vi av att tågpersonalen kom och delade ut frukost. När vi ätit upp frukosten satte vi oss och tittade ut på det vackra landskapet som omger Chiang Mai. Drygt en timme senare rullade vi in på tågstationen i Chiang Mai.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021