Sensi Restaurant

Sensi Restaurant

Inne på en lugn gata i centrala Bangkok ligger den Italienska restaurangen Sensi, som är en av de mest populära restaurangerna i Bangkok. Här kan man äta välgjorda rätter av råvaror från bland annat Italien och Frankrike, i en rustik miljö med familjär känsla och med en kock som har jobbat i de främsta restaurangerna i bland annat Paris.

Sensi restaurant öppnade i slutet av 2013, under ledning av kocken Christian Martena. Medan Martena har hand om köket tar hans fru Clara hand om gästerna, vilket gör att restaurangen får en familjär känsla i kontrast till dess moderna inredning och rätter.

Restaurangen har en mindre al carte-meny samt en populär avsmakningsmeny bestående av fem eller åtta rätter. Vad rätterna består av ändras beroende på säsong och vilka råvaror kockarna får tag i för dagen. Ett exempel på vad menyn kan innehålla är guldbrax med citronsås och varm selleri och Tiramisu inuti ett chokladskal till efterrätt. Rätterna är vackert arrangerade och upplagda, och matlagningen är inspirerad av främst det italienska köket, men har också många influenser från fransk matlagning.

Namnet Sensi kommer av restaurangens koncept att tillfredsställa alla fem sinnen hos sina gäster, genom exempelvis lugn musik i restaurangen, genomtänkt inredning och maträtter som har det lilla extra vad gäller smak och uppläggning.

Restaurangen är belägen på en lugn gata i affärsdistriktet Sathorn i Bangkok. Priserna ligger i det högre segmentet, där avsmakningsmenyn om fem rätter ligger på THB 1890 per person. Restaurangen har fått mycket uppmärksamhet och bra recensioner av tidningar och matskribenter, och den ligger i topp av alla Bangkoks restauranger på Tripadvisor. Restaurangen är välbesökt, och det rekommenderas att man bokar bord innan ankomst.

Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.5/5 Röster: 2
© Destinationthailand.nu 2012-2021