Siam Ocean World

Siam Ocean World

Besök en av Bangkoks mest omtyckta sevärdheter för både stora och små! Under det lyxiga shoppingcentret Siam Paragon hittar du ett av Sydöstra Asiens största akvarium, där du kan se över 30 000 olika djur från alla delar av världens hörn. Här kan du bland annat promenera i gångar med genomskinliga väggar och tak och se stora hajar simma endast någon meter ifrån dig!

Om någon berättade för dig att det simmar hajar några meter under marken när du står mitt i centrala Bangkok skulle du nog ha svårt att tro det, om du inte visste att ett av Sydöstra Asiens största akvarium låg just här. Här väntar ett äventyr för både vuxna och barn, och Siam Ocean World är ett perfekt besöksmål för familjen.

När du stiger in i Siam Ocean World kommer du först till ett stort rum där du kan se några av världens mest besynnerliga djur, när det kommer till exempelvis utseende och beteende. Här kan du bland annat se färgglada grodfiskar och jättelika spindelkrabbor. Längre in kan du se pingviner som simmar i hög fart och leker i vattnet, och om du prickar in deras lunchtid så kan du också få möjlighet att se när de artigt står och väntar på att skötarna kommer in med dagens smaskiga fiskmåltid.

Det som dock gör Siam Ocean World till något alldeles extra är den långa 270-graders tunnel som du sedan kommer in i, där du har vatten både ovanför dig och på sidorna. I detta gigantiska akvarium simmar flera olika hajarter och rockor, och det är en hisnande känsla när den största hajen simmar förbi dig bara några meter bort eller när en gigantisk rocka sakta glider fram ovanför ditt huvud.

På Siam Ocean World finns det även flera spännande saker att prova på, både för de minsta barnen och för de mest äventyrliga vuxna. Vid bestämda tider under flera tillfällen under dagen pågår olika saker på akvariet, och man kan till exempel få se när skötarna matar hajarna eller när en dykare tar sig ner i ett stort akvarium och integrerar med fiskarna. Om man vill finns också möjlighet att bland annat åka i en båt med glasbotten över det gigantiska akvariet med hajar, vilket garanterat kommer att ge dig en adrenalinkick! Om det inte var nog så kan man också prova på Thailands första 4D.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
4.2/5 Röster: 5

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021