Siam Paragon - Bangkoks lyxigaste shoppingcenter?

Siam Paragon - Bangkoks lyxigaste shoppingcenter?

Vi hade varit uppe på internet och letat efter andra shoppingcenter i närheten av MBK. För även om MBK är en upplevelse i sig så är det mycket samma lika och man tröttnar efter ett par besök.

Siam Paragon ligger bara några hundra meter bort från MBK ändå hade vi lyckats missat det, trots att vi varit vid Siam Square säkert tio gånger. När vi kom fram möttes vi av en inglasad entré, mycket mer elegant än MBK.

När vi klev in genom dörrarna möttes vi av lyx. Från att känna sig som en i mängden med linne och flip-flop tofflor till att känna sig uttittad.

Det var inte alls lika mycket turister utan där var mest thailändare, skolungdomar i skoluniformer och affärsfolk i kostym.

Trots att vi inte hade råd att köpa något beslutade vi oss att utforska varuhuset. Gillar man att shoppa så ska man definitivt planera in ett besök i Siam Paragon. Märkesbutikerna avlöste varandra, Burberry, Armani, Gucci, och Prada. Alla kända aktörer finns där.  Priserna är samma som hemma i Sverige. Efter ett par timmar hade vi tagit oss upp till översta våningen. Där hittade vi en biosalong. Och eftersom vi hade ett ar timmar att slå ihjäl så beslöt vi oss att se en film. När vi kom fram till disken och skulle betala berättade kassörskan att det bara finns VIP-platser kvar på den filmen vi ville se och då kostade biljetterna 600 Baht styck, motsvarande 150 kr. Vi slog till.

När vi kom in i salongen möttes vi av dem vanliga stolsraderna som finns hemma i Sverige, men i mitten stod det fåtöljer utplacerade, det var våra platser. För 150 kr var det helt klart värt att få se filmen i en fåtölj med benstöd och medföljande filt så man inte behövde frysa.

Innan filmen började var det reklam, precis som hemma i Sverige. Efter reklamen kom en kort dokumentär om kungen. Då ställde sig alla upp, så det var bara att göra samma sak. Filmen visade när kungen reste runt till olika platser i Thailand och dokumenterade.

I Thailand värderar man sin kung på ett helt annat sätt än i Europa. Vart man än kommer finns det affischer och tavlor på kungen och thailändarna pratar om sin kung med en oerhörd respekt.

Det är ju ganska långt ifrån Sverige där vi gör tv-program som Hey Baberiba som driver ganska hårt med vår kungafamilj.

Efter hyllningen till kungen började filmen. Som tur så har thailändarna filmerna på originalspråket så det var inga svårigheter att förstå filmen.

När filmen var slut, tog vi en taxi tillbaka till hotellet.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021