The Grand Palace

The Grand Palace

The Grand Palace ett av Thailands populäraste turistmål och ett av landets mest kända landmärken, och är beläget i den äldre delen av Bangkok. Platsen har fungerat som officiell residens för Thailands kungar i 150 år sedan det byggdes 1782. Den nuvarande kungen har inte bott i palatset, men det används fortfarande för kungliga ceremonier och andra officiella tillställningar några gånger om året.

Området täcker upp ca 220 000 m², och består av 22 historiska byggnader i vacker arkitektur, däribland tempel, kungliga byggnader, hallar och paviljonger. Byggnadernas och trädgårdarnas arkitektur hålls inte ihop av någon övergripande stil, utan skiljer sig åt i utförande. Detta beror på att området har byggts upp och byggts om av flera olika kungar och under en lång tidsperiod.

The Grand Palace är mest känt för att rymma den berömda och heliga statyn The Emerald Buddha, som föreställer Buddha i sittande position. Statyn är gjord ur ett enda block av jade, som är en vackert grön ädelsten. Buddhastatyn, som är flera hundra år gammal, befinner sig i den yttre byggnaden, inte så långt från ingången. En viktig händelse i kalendern för thailändarna är den ritual när kungen byter dräkt på Buddhan, vilket sker inför varje ny säsong för att ge tur till invånarna i landet under den kommande perioden.

I den centrala delen av området ligger den byggnad där kungarna bodde, där endast en av de två delarna är öppna för allmänheten. Andra platser på området som bör besökas är Boromabiman Hall och Amarinda Hall, som var orginalbostaden för Kung Rama I och domstolen. De här byggnaderna har en mer europeisk design, jämfört med den traditionellt thailändska arkitektur som gäller för templet där The Emerald Buddha finns. Undantaget är taket på The Grand Palace, som även det är i thailändsk stil.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3.7/5 Röster: 3

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021