The National Museum

The National Museum

The National Museum är ett museum med inriktning på thailändsk konst och historia. Det är det största och mest övergripande museet i sitt slag i södra Asien, och erbjuder allt från historiska kartläggningar till religiösa skulpturer.

Byggnaden konstruerades 1782 för att fungera som ett palats för Kung Rama I’s vicekung Prins Wang Na, och gjordes om till ett museum år 1884 av Kung Rama V.

Museet består av sex byggnader, flera i klassisk thailändsk arkitektur. I den första byggnaden finns biljettkontoret och gallerierna som visar den thailändska historien. Här kan man hitta museets kanske mest kända verk; en inskription som påstås vara skriven av Kung Ram Khamhaeng, som bland annat sägs ha bildat det thailändska alfabetet. Detta ses som Thailands första verk inom litteraturen, och det handlar om rikets storhet och kungens vänlighet.

Mittemot denna byggnad ligger Buddhaisawan-kapellet. Här kan man se den vördade Buddhabilden Phra Buddha Sihing. I denna byggnad finns också imponerande väggmålningar i original.

Söder om palatset ligger det Röda Huset, som byggdes åt Kung Rama I’s syster i slutet av 1700-talet. Mellan det Röda Huset och det Gamla Palatset ligger flera vackra paviljonger, som har tagits till museet från andra platser i landet.

I konst- och etnologi-utställningen hittar man bland annat traditionella, thailändska musikinstrument, kläder och textilier, vapen, kungliga ägodelar, asiatisk konst och antikviteter.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
3/5 Röster: 1

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021