Väst Möter Öst I Bangkok

Väst Möter Öst I Bangkok

När man kliver av flygplanet på flygplatsen i Bangkok, är det svårt att föreställa sig att man har kommit till landet med alla de stillsamma och vackra stränder som man ser på alla bilder. Flygplatsen är enormt stor och är nog den största jag har varit på, designen påminner om vilken internationell flygplats som helst.

För att ta sig in till Bangkoks centrum rekommenderar jag att man tar en taxi det kostar ca 500 Bath och tar ca 30 minuter.

Bangkok har ett enormt utbud av hotell

Det är ätt att bli överväldigad över det stora utbudet av hotell som Bangkok erbjuder det finns två olika områden som är väldigt populära, den berömda Khao San Road. Eller runt Siam Square.

Vid Khao San Road ligger matlukten tung, ivriga försäljare slåss om att få sälja på dig deras varor och tuk tuk förarna roppar på dig när du går förbi och frågar om du vill ha skjuts . Man blir fullständigt bombarderad med intryck. Elkablar har buntats ihop och hänger ett par meter upp i luften. Allt är provisoriskt löst.

Området runt Siam Square, där det berömda varuhuset MBK ligger är det totalt motsatta. Där är allt modernt, med nybyggda höghus och moderna butiker som vilken storstad som helst. Här finns de moderna hotellen som passar den som föredrar att ha det bekvämt,det ska dock tilläggas att vart man än väljer att tillbringa sina dagar i Bangkok så kan man knappast räkna det som semester, man är helt slut efter ett par dagar i den minst sagt turbulenta staden.

Ta sig runt i Bangkok

Åka tuk tuk är något som man måste göra i Thailand, det är något som hör till. Något man ska tänka på när man sätter sig i en tuk tuk i Bangkok är att luften är tung att andas med alla avgaser från bilarna, så om man ska ta sig någonstans mellan ca 16:00 till 18:00 så är det värt att ta en taxi. Vi Tog en taxi från Siam Square till Khao San Road, en tur som vanligtvis tar 20 minuter, den här gången var det rusningstrafik och det tog över en och en halv timme att ta sig tillbaka. Jag vill inte ens tänka tanken på hur dåligt jag skulle må om vi hade tagit en tuk tuk.

Om man vill åka taxi så ska man stoppa en taxi på gatan och undvika de som står parkerade vid sidan, något som vi inte hade en aning om första gången vi åkte dit. Det är nämligen så att de är olika bolag och de som står parkerade utanför t.ex. MBK tar hutlösa priser i jämförelse med de som man stoppar på gatan.

Vi fick tipset av en trevlig taxichaufför som för övrigt berättade att en resa som kostar 200 Bath för oss turister kostar ca 30 Bath för thailändare, med det i bakhuvudet hoppas jag att du inte är rädd att pruta.

Fler Reseberättelser


© Destinationthailand.nu 2012-2018