Vattenfallet i Kanchanaburi

Vattenfallet i Kanchanaburi

Vi vaknar tidigt på ett av de billigare hostelen i Bangkok, luften är klibbig och varm. Frukost. Vi tar oss ner på stan, möter några barn och en man med ballonger. Vi betalar för en ballong och ger till den flicka vi möter innan vi vandrar vidare, jag tror hon blir minst lika glad som vi. Bangkoks gator är varma och fulla av liv. Det säljs frukter, kläder och kokosnötter och det är svårt att välja bland alla matställen. Efter en god frukost med färsk juice är det dags att röra sig vidare. Dagens plan är att ta oss mot ett vattenfall i Kanchanaburi som vi har hört talas om. Det skall vara en vacker vandring i nära på orörd natur och det är en dryg tre timmars resa till platsen från Bankokgs södra bussterminal.

Bussturen är skumpig och vi har svårt att släppa blicken från landskapet vi passerar. När vi kommer fram är det sen förmiddag och vi har förberett oss med matsäck och varsin stor vattenflaska. Vandringen kan börja.

Längs ett långt vattenfall tar vi oss långsamt uppåt genom en vacker skog. Vattnet flyter stundtas nedför berg och klippor, stundtals i större och mindre floder och ibland tycks det vara helt stilla. Skogen växer sig hög och på vissa ställen där vattnet står lågt växer stora rötter som man kan gissa annars varit täckta med vatten. Det är otroligt vackert och vi, liksom vattnet byter också stigar medans vi klättrar upp längs landskapet. Ibland genom väl upptrampade stigar men ofta får vi se oss för var vi sätter våra fötter bland grenar och rötter. Vi stannar och pausar ibland, fotograferar, badar våra fötter och förundras över denna vackra plats. Luften är tung och varm i de täta skogspartierna men upplevelsen får oss att glömma att det nånsin skulle kunna vara arbetssamt att vandra i denna underbara natur. Detta är nog det närmaste regnskog jag kommer, tänker jag under en njutningspaus på en sten i djungeln.

Vi möter sällan andra vandrare men vid vissa vattensamlingar träffar vi folk från ett flertal länder. Många tar bara en liten bit av vandringen då hela färden är otroligt vackert och varje liten sjö värd att stanna vid. Vi möter också många märkliga djur som apor, vandrandepinnar och strandkrabbor mitt i skogen. Efter en två timmars vandring kommer vi till toppen av denna ström av vatten. Vi skogmöts av en badvänilg vik, mitt här i skogen. Självklart tar vi oss ett dopp, varma och svettiga efter vandringen är det en riktigt skön känsla som vi gjort oss väl förtjänta av. Nedför skuttar vi sedan avsvalkade, lyckliga och lätta som moln. Fyllda av djungelns och vattnets mystik.

Minnet från den Thailändka naturen är speciellt och både luft och skog skiljer sig helt från våran svenska natur. Är du i Kanchanaburi rekomenderar jag defenitivt ett besök vid detta mytomspunna skogspalats.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021