Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho är ett av Bangkoks till ytan största (80 000 m²) och äldsta tempelområden, och det räknas också som en av stadens största sevärdheter.

Den liggande Buddhan

Templet är mest känt för sin gigantiska liggande Buddhastaty med en yta av guld, som är hela 46 meter lång och 15 meter hög. Den räknas därmed som den största Buddhastatyn i Thailand. Buddhastatyns fem meter långa fötter är dekorerade med 108 illustrationer i pärlemor, vilka visar olika symboler för Buddha såsom blommor, vita elefanter och tigrar. Antalet illustrationer representerar de 108 positiva handlingar och symboler som hjälpte Buddha att nå perfektion. Längst med väggen står 108 bronsskålar, där man kan lägga i mynt för att få lycka i livet. Pengarna används av munkarna för att renovera och bevara templet.

På tempelområdet ligger fyra kapell, som innehåller 394 förgyllda bilder av Buddha och en lång rad av guldstatyer som kommer från olika delar av Thailand, alla i lotuspositioner. Tempelområdet innehåller även många vackra och detaljerade väggmålningar. Templet har sexton utgångar, som alla vaktas av kinesiska statyer som en gång användes som ballast på olika fartyg.

Universitet och massageskola

Wat Pho var det första statliga universitetet i Thailand, och var specialiserat inom ämnena religion, naturvetenskap och litteratur. Väggmålningar och skulpturer användes som läromedel. Den klassiska thaimassagen har sitt ursprung på tempelområdet, och en skola inom traditionell medicin och massage grundades här 1962. Dessa ämnen lärs ut på Traditional Medical Practitioners Association Center, som är beläget i en hall utanför templet. Här har du möjlighet att få prova på traditionell thailändsk massage, eller varför inte ta en fotmassage efter ditt besök i templet. Massagen är populär, så det gäller att vara ute i god tid.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
4/5 Röster: 6

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021