Thailands bästa stränder för barnfamiljer

Thailand har fantastiska stränder runt om i landet, men vissa lämpar sig bättre för barn än andra. Här har vi sammanställt en lista på fem stränder som passar extra bra för barnfamiljer.

När vi valt ut stränderna har vi tagit hänsyn till hur barnvänliga stränderna är, men också vägt in hur lång restid som krävs för att ta sig till stranden, om det finns sjukhus i närheten om barnen blir sjuka samt utbudet av aktiviteter och utflykter för barn.

Ao Phra Beach, Ao Nang

Ao Phra Beach ligger nedanför huvudgatan i centrala Ao Nang. Sanden är finkornig och stranden är lång och bred. Längst bort vid strandens slut lever vilda apor som blivit en av de populäraste attraktionerna vid stranden.

På huvudgatan ovanför stranden finns ett flertal butiker som säljer det mesta man kan tänkas behöva på en semester. Det finns även ett flertal apotek, ett sjukhus samt välkända restauranger som Burger King och Mc Donalds.

Närheten till Krabis internationella flygplats samt det stora utbudet av restauranger, hotell och utflykter gör att många barnfamiljer väljer att spendera sin semester i Ao Nang.

För den som lätt blir rastlös finns även ett stort utbud av utflykter till öarna i Ao Nangs skärgård.

Annons

Klong Dao Beach, Koh Lanta

En annan populär strand bland barnfamiljer som besöker Thailand är Klong Dao Beach. Stranden ligger högst upp på Koh Lantas västkust inte långt ifrån den lilla byn Saladan.

Klong Dao Beach är långgrund och bred med finkornig sand som passar bra för barnfamiljer med små barn. Stranden omges av ett flertal hotell och restauranger och atmosfären är lugn och avslappnad.

Längst med huvudgatan en bit ovanför stranden samt inne i Saladan finns ett flertal butiker som säljer badkläder, leksaker och solkrämer.

Koh Lanta har även 3 kliniker vid Saladan, Phra Ae or Long Beach samt ett sjukhus vid Old Town som ligger vid öns sydöstra del.

Koh Lanta i sig är en populär destination bland svenskar och det är många barnfamiljer som väljer att spendera sin semester här.

Eftersom ön är så pass barnvänlig gör det att det finns många andra barn vid stränderna som barnen kan leka med. Ovanför Klong Dao Beach ligger även en svensk skola Lilla Svenska Skolan som har undervisning för barn som bor längre perioder på ön.

Bangtao Beach, Phuket

Bangtao Beach ligger ovanför Surin Beach på Phukets västkust och har under de senaste åren blivit en stor favorit bland svenska barnfamiljer. Förutom att den 8 kilometer långa stranden är långgrund och barnvänlig så har den även en lugn atmosfär.

Närheten till Phukets Internationella flygplats och Phukets stora utbud av aktiviteter och sevärdheter, gör att man kan kombinera en lugn och avslappnad semester med besök till de lite mer fartfyllda semesterorterna på ön.

Vid södra delen av Bangtao Beach ligger Sunwing Resort & Spa och Arinara Bangtao Beach Resort som nischat in sig mot barnfamiljer och erbjuder stora poolområden med vattenrutschbana och barnanpassade aktiviteter.

Ovanför stranden ligger en liten gata som kantas av restauranger, små butiker och massage och spasalonger.

Letar man efter ett större utbud kan man ta en taxi till Phuket Town eller Patong Beach.

Annons

Kamala Beach, Phuket

Ovanför Patong Beach ligger den lite lugnare stranden Kamala Beach som är populär bland turister som söker en lugnare atmosfär på Phuket. Stranden är barnvänlig, långgrund med vit finkornig sand och klarblått vatten.

Ovanför stranden finns en trevlig strandpromenad som passar bra för de som har barnvagn med sig på semestern. Längst med strandpromenaden finns ett flertal restauranger och små butiker som säljer glass och fruitshakes. Här finns även lokala researrangörer som erbjuder aktiviteter och sevärdheter runt om på Phuket.

Även Kamala har ett par hotell som nischat in sig mot barnfamiljer med stora poolområden och aktiviteter för barn. Området ovanför stranden upp till den stora vägen som tar en vidare mot Patong och Surin Beach domineras av smågator kantade av mysiga restauranger, hotell och guesthouse.

Atmosfären här är lugn och avslappnad och ger lite av en ”småstadskänsla”. Uppe vid den stora vägen finns bland annat Big C och en av Phukets populäraste attraktioner, Fantasea.

Nang Thong Beach, Khao Lak

En annan populär strand bland barnfamiljer är Nang Thong Beach i Khao Lak. Stranden är relativt barnvänlig, bred med vitgul finkornig sand men det kan förekomma lite större vågor. Den södra delen av stranden ligger lite mer isolerat och är oftast lite lugnare vilket kan vara en fördel om man har små barn.

Huvudvägen vid Nang Thong Beach kantas av hotell, restauranger och små butiker som säljer det mesta man kan tänkas behöva på semestern. Det finns även en större supermarket och ett Mc Donalds. Trots att Nang Thong Beach är den mest exploaterade stranden i Khao Lak har den fått behålla en lugn och trevlig atmosfär.

Khao Lak har inget eget sjukhus utan råkar man ut för något allvarligare behöver man ta sig till Phang Nga town eller Takua Pa. Dock finns en klink som ligger vid Bang Niang Beach ett par kilometer från Nang Thong Beach.