Alla hjärtans dag-middag i Chiang Mai

Alla hjärtans dag-middag i Chiang Mai

Under Alla hjärtans dag befann vi oss i Chiang Mai, och trots att den dagen kanske inte är särskilt stor i Thailand så var den ändå uppmärksammad här. På torget vid den östra ingången till gamla stan i Chiang Mai släppte folk upp röda lyktor i form av hjärtan i luften, och det blev väldigt vackert när hela himlen fylldes av dem. Det blev lite dramatik när en lykta började brinna en bit upp i luften och sedan fastnade i ett träd, men som tur var så slocknade den innan den hann antända de torra löven. Efter att vi stått där en stund och tittat begav vi oss till den franska restaurangen La Terrasse som låg några kvarter bort. Det var på vinst och förlust som vi gick dit, då vi hade kommit på för sent att vi nog skulle ha behövt boka bord. Då det var en lite finare restaurang som dessutom var väldigt populär så kanske man behövde göra det till och med en vanlig dag i veckan. Med risk för att få blicken ”trodde ni verkligen det på riktigt?” så gick vi dit och frågade om det fanns ett ledigt bord. Till vår stora förvåning så fanns det faktiskt ett bord ledigt, trots att restaurangen visade sig vara ganska liten, och bordet var till och med beläget på restaurangens uteservering.

Glada satte vid oss vid bordet och tittade igenom menyn. Rätterna var typiskt franska, och det var mycket anka på menyn. Efter lite velande valde jag kyckling i vitvinssås med ratatouille, och beställde in lite stekt potatis till. Beställningen togs av en lång och smal fransyska, och man kunde ana att det var hon som var lite chef i restaurangen då hon instruerade den thailändska personalen om vilka bord som var bokade, och det märktes att de hade ganska mycket respekt för henne. Innan maten kom in fick vi in de glas vin som vi hade beställt, vilka visade sig vara bra mycket dyrare än vad vi hade trott då vi hade beställt dem utan att titta i menyn. Dock var det var ändå billigare än vad det hade varit i Sverige, och den totala kostnaden för den fina middagen blev endast ett par hundra svenska kronor per person.

Jag blev lite besviken på min mat då den inte riktigt var som jag hade förväntat mig, men den var ändå god. Efter maten tog vi in en ostbricka med franska ostar, och trots att det var små bitar så räckte det gott och väl till oss och det var mycket välsmakande. Dessertlistan bestod bland annat av den klassiska crème brûléen, chokladmousse och äppelpaj. Jag valde att ta äppelpajen, och den var god även om jag föredrar den svenska varianten där man inte har så stora äppelbitar i. Till vår kopp kaffe serverades en bit god ischoklad, och när vi fick in notan fick vi också två lyxiga praliner som var väldigt goda.

När vi ätit upp desserten började klockan gå mot elva, och det var vi och ett par till kvar på restaurangen. Man kunde känna av att personalen började tycka att det var dags att vi skulle gå, och då vi kände oss färdiga så valde vi att göra det. Det hade varit en väldigt trevlig kväll, och det var nästan så att man glömde bort att man befann sig i Thailand och inte i Frankrike medan vi satt där. Om man är i Chiang Mai och om man tycker om fransk mat så rekommenderas det att göra ett besök här.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021