Black House

Black House

Omkring en mil utanför centrala Chiang Rai ligger det lite udda Black House. För de som kommer hit i tron om att det är ännu ett traditionellt tempel kan upplevelsen bli lite chockartad – den stora, svarta byggnaden är dekorerad inuti med ben och skinn från olika djur, som bland annat ligger utplacerade på stora grova bord med stolar runt omkring. Black House är inte ett tempel vilket man annars kan tro innan besöket, utan är ett verk skapat av en thailändsk konstnär, som bland annat vill illustrera människans onda sida.

Den stora huvudbyggnaden är lätt att se när man väl kommit fram till området, som kan vara lite svårt att hitta till på egen hand då det ligger lite avsides. Huset känns ännu större än det ser ut när man stiger över tröskeln, då det har synliga takbjälkar och har mycket högt till tak. I mitten av byggnaden finns ett mörkt långbord som löper genom hela rummet, där det ligger flera ihoprullade och torkade ormar. På borden längst med sidorna finns flera djurhudar och skelett, och de omgivande stolarna är skapade i form av svartmålade horn. På området finns flera byggnader med samma tema, där konstnären ställt ut många av sina verk. Vissa byggnader går att gå in i, medan andra är inglasade. I ett av rummen kan man se ett helt krokodilskinn, och i ett annat rum hänger målningar från konstnärens utställningar. Området är stort, och det finns många byggnader att upptäcka. Temat följer med ända in till toaletten, som bland annat har djurhudar på golvet och träfåglar i taket. Black House har byggts upp under många år, och utökas fortfarande med nya utställningar och verk.

Black House har öppet kl 9:00 – 17:00, med en timmes stängt mellan kl 12:00 – 13:00. Inträdet är gratis. Området ligger lite avsides och kan vara svårt att hitta om man väljer att åka dit på egen hand. Det går att boka turer till Black House, och platsen ingår i flera av de paket som går att boka genom exempelvis sitt hotell. Platsen går också att nå med songthaews och Chiang Rais lokaltrafik.

Läs mer och boka
Betyg av våra besökare:
Betyg:
4/5 Röster: 2

Fler aktiviteter

© Destinationthailand.nu 2012-2021