Bussresan mellan Chiang Mai och Chiang Rai

Bussresan mellan Chiang Mai och Chiang Rai

Vi ställde ner vårt bagage vid receptionen vid vårt hotell och bad om att få checka ut. Vi skulle vidare från Chiang Mai upp till Chiang Rai, klockan var elva och vi hade inga bussbiljetter. Som tur var kunde man boka bussbiljetter via hotellet så 600 Baht senare hade vi ett kvitto för två biljetter till Chiang Rai. Bussen skulle gå vid 12:30 så vi tackade för hjälpen och skyndade ut genom hotellentrén. Väl framme vid gatan stoppade vi en tuk tuk och bad om att få bli körda till busstationen. Efter tjugo minuter rullade vi in på vid busstationen och vi betalde för turen och gick in mot alla informationsdiskar som stod uppställda längst med väggarna. Vi hade blivit tillsagda att leta upp green busses och byta in vårt kvitto från hotellet till bussbiljetter. Men när vi väl kom fram till deras informationsdisk hänvisade de oss vidare till bussarna direkt.

Väl framme vid bussarna var det fullfart på busschauffören som höll på att packa in allas bagage i bagageutrymmet. Vi visade fram våra biljetter och blev tillsagda att vi skulle vänta på nästa buss, vilket passade os bra för då hann vi köpa lite vatten och något att äta.

När vi kom tillbaka vid 12:30 så tog dem vårt kvitto lastade in vårt bagage och sa åt oss att stiga ombord på bussen. Väl uppe på bussen insåg vi att det inte var en vanliga bussarna i Thailand. För det första så fanns det inte fler än tjugo tjugofem platser. Alla hade extra benutrymme och tv-skärmar i stolsryggen farmför.

När vi väl började åka fick vi dessutom vatten och en macka som vi skulle äta under färden. Resan skulle ta tre timmar och när vi rullade ut från busstationen och ACn gick igång kändes det som det skulle bli en väldigt behaglig resa. Efter att ha lämnat Chiang Mai blev vägen allt mer kurvig och vi fick hålla i oss när bussen åkte upp och ner för bergen mellan Chiang Mai och Chiang Rai. Ganska snabbt enade vi oss om att det var tur att vi tagit en finare buss med AC vilket underlättade resan betydligt.

När vi närmade oss Chiang Rai kom bussvärdinnan och gav oss våtservetter och tog våra tomflaskor och vårt skräp. Väl framme vid busstationen i Chiang Rai tog vi vårt bagage och gick mot en tuk tuk för att bli skjutsade till vårt hotell.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021