En heldag på shoppingcentret Maya Lifestyle Shopping Center

En heldag på shoppingcentret Maya Lifestyle Shopping Center

Under vår vistelse i underbara Chiang Mai i norra Thailand spenderade vi flera timmar på köpcentret Maya Lifestyle Shopping Center, som ligger i utkanten av centrala Chiang Mai. Köpcentret hade bara haft öppet några månader när vi var där, och hela köpcentret kändes lyxigt och var väldigt modernt. Vi började med att ta en fika på Starbuck's som låg på det första våningsplanet, och sedan gick vi och tittade lite i alla affärer som fanns på de olika våningarna. Det märktes att köpcentret var väldigt nyöppnat, för på vissa ställen hade inte butikerna hunnit öppna än och själva lokalen var under uppbyggnad. De flesta butiker var dock klara, och de hade ett blandat utbud av kosmetika, sportartiklar och kläder. Mycket var av finare märken, och de flesta butiker var ganska små med uttänkt design och ett mindre sortiment av saker. Trots att det var många butiker så kändes det inte riktigt så, kanske för att många saknade dörr utan istället var öppna ut mot köpcentret och att man då upplevde att butikerna gick in i varandra.

Vi hade tidigare varit på det stora köpcentret vid flygplatsen i Chiang Mai, Central Plaza, och där kändes det som om det fanns många fler butiker. Där fanns det också lite fler restauranger att välja mellan, särskilt om man ville ha lite mer västerländsk eller internationell mat. Vi valde ändå att spendera mest tid i Maya Shopping Center, mycket på grund av det femte våningsplanet. Här fanns både bio, en spelarkad och en stor lokal som fungerade som studieplats och mötesplats, där det fanns trevliga sittplatser med eluttag och Wi-Fi. Efter lite underhållande spel i spelarkaden valde vi att sitta någon timme vid datorn, och dricka lite kaffe och äta någon av de goda desserterna som fanns i lokalens restaurang och fik. Efter att vi spenderat flera dagar på varma stränder och varit utan internet där vi bott tidigare på en ö utanför Koh Chang, var det faktiskt lite skönt att sitta i en sval lokal och få lite kontakt med omvärlden igen. Vi tog också ett avbrott från thaimaten och valde att äta en biff med sås och potatis på en av restaurangerna en våning ner.

På kvällen gick vi på bio, och det var väldigt moderna biosalonger med mycket sköna stolar. För en liten extra summa kunde man få ännu skönare stolar som var lite längre bak i salongen, och man kunde också sitta i första klass då det också ingick dryck och snacks i priset för biljetten. Vi valde att sitta på de vanliga platserna, och biljetten kostade ca 150 baht st. Vi var nästan ensamma i biosalongen, även då vi gick senare på kvällen. Innan filmen började skulle man resa sig upp för att visa vördnad inför kungen, samtidigt som en filmsekvens och musik spelades upp som handlade om folkets tacksamhet för vad han har gjort för dem.

Vi gick på en ganska sen bio, som slutade runt halv tolv. När vi kom ut från biosalongen hänvisade vakterna oss till hissen, då butikerna hade stängt och rulltrapporna var avstängda. Vi chansade på att åka ner till groundfloor, men då vi kom ut möttes vi av en vakt som sa att vi skulle åka en våning längre ner, till parkeringen. När vi kom dit frågade vi en vakt vart vi kunde gå ut, och han pekade in i köpcentrets nedersta våning. Där blev vi stoppade av en annan vakt, som pekade in i en matbutik när vi sa att vi ville komma ut, och där tittade personalen bara konstigt på oss och det var uppenbart att det inte var där man gick ut. Det tog en stund att få de två vakterna som sedan kom fram att förstå att vi bara ville lämna byggnaden, och till slut pekade de mot en dörr som verkade vara mer en personalingång. Lättade kom vi äntligen ut på gatan, och vi undrade vart alla andra gick ut då det kändes som om alla tyckte det var konstigt att vi var där. Det blev fler biobesök här under vår vistelse i Chiang Mai, men vi föredrog att inte gå alltför sent på kvällarna de gångerna.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021