Ett besök hos Chivit Thamma Da Coffee House

Ett besök hos Chivit Thamma Da Coffee House

Efter att ha letat runt på internet efter en restaurang eller ett Café att äta lunch på i Chiang Rai hittade vi en mysig restaurang som fått bra betyg av sina gäster. Restaurangen skulle ligga en bit utanför centrum men det skulle vara värt mödan att ta sig dit och med tanke på bilderna som lagts ut av gäster som varit där såg desserterna oemotståndliga ut.

Tanken var att vi skulle åka till The White Tempel på förmiddagen för att sedan äta lunch på restaurangen. Vi började dagen med att ta en taxi till templet, han envisades med att vänta på oss där medan vi gick runt för att sedan köra oss till caféet. För det skulle vi betala 350 Baht. Något som kändes helt överkomligt. När vi var färdiga vid templet så gick vill tillbaka till taxichauffören som tålmodigt suttit och väntat på oss. Han blev glad när han såg oss och vinkade att vi skulle sätta oss uppe på flaket. Precis innan vi skulle åka hoppade fyra amerikanska damer upp på vårt flak och bad om att bli körda till busstationen, taxichauffören såg sin chans att tjäna mer på vägen tillbaka till Chiang Rai så vi åkte till restaurangen via busstationen.

Efter att ha släppt av de pratglada damerna vid busstationen började vår taxichaufför leta efter restaurangen vi skulle till. Ganska snabbt blev det uppenbart att han inte hade någon aning om vart den låg och vi åkte gata upp och gata ner i centrala Chiang Rai letandes efter restaurangen. Som vanligt var vi dåligt förberedda och det enda vi visste var restaurangens namn och att den skulle ligga på andra sidan av en bro. Efter en stund stannade taxichauffören för att fråga en kollega om vägen, kollegan hade bättre koll på vart den låg och förklarade ivrigt för vår chaufför hur han skulle hitta dit. Med tanke på gesterna verkade det inte vara helt lätt. När han kom tillbaka till taxin sa han att han visste var den låg, vi var inte helt övertygade men kunde inte göra annat än hoppas att han talade sanning.

Efter en stund körde vi över en stor bro och vi fick en känsla att vi var på rätt väg, efter bron svängde taxin vänster in i ett bostadsområde och vi började åter igen tvivla på att taxichauffören visste vart vi skulle. Men plötsligt stannade vi utanför ett mysigt vitt hus med en lummig trädgård mer mot floden. Efter att ha betalat taxichauffören gick vi in trädgården för att se om det fanns några ett bord ledigt. Som tur var fanns det ett bord i skuggan med fin utsikt mot floden. Klockan hade hunnit blivit två och vi var riktigt hungriga så vi beställde in spaghetti carbonara och till vår förvåning fanns det svenska köttbullar med potatis och brunsås, så det fick bli en sån också.

Det var inte första gången vi beställt in svensk mat. Tyvärr brukar det sällan smaka som hemma och just därför hade vi inga direkta förväntningar på maten. När den väl kom in så insåg vi snabbt att restaurangen måste ha någon form av anknytning till Sverige, köttbullarna smakade precis som hemma och man fick till och med äkta lingonsylt till.

Fler Reseberättelser

© Destinationthailand.nu 2012-2021